«Ο Ζαν Κοκτώ συναντά το Λουδοβίκο των Ανωγείων» στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο

- Advertisement -

«Ο Ζαν Κοκτώ συναντά το Λουδοβίκο των Ανωγείων» στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στις 8.30 το βράδυ, για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

- Advertisement -

Η παράσταση αποτελεί τον δεύτερο σταθμό της κοινής προσπάθειας των Δήμων Αμαρουσίου, Ναυπλιέων, Περιστερίου, Ελληνικού και Αργυρούπολης για την ενίσχυση του σημαντικού έργου που επιτελεί στην προστασία και φροντίδα των παιδιών ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στοιχεία για την παράσταση
«Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ»

Μουσικoθεατρική παράσταση
Ο Ζαν Κοκτώ υπήρξε ένας από τους πιο πολυσχιδείς καλλιτέχνες του μεσοπολέμου. Υπήρξε ενεργό μέλος της γαλλικής πρωτοπορίας, επιδόθηκε στην ανάπλαση και υπερρεαλιστική ερμηνεία των ελληνικών μύθων, θήτευσε στο ψυχολογικό θέατρο και ασπάστηκε το νεορομαντισμό. Επηρεασμένος από το σουρεαλιστικό κίνημα και τους πρωτοπόρους της αφηρημένης τέχνης στη ζωγραφική και τη γλυπτική, ο Ζαν Κοκτώ οραματίστηκε να εντάξει τις τάσεις αυτές της εποχής του και στο θέατρο.

Τα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ δίνουν τη διάσταση της ανατρεπτικής προσωπικότητας του, τις αγωνιώδεις αναζητήσεις του, τον οίστρο του, τη γόνιμη φαντασία του, το λεπτό του χιούμορ του, την ταχύτητα του ύφους, τη αριστοτεχνική καλλιγραφία του πορτρέτου, την παιδική αφέλεια και την τρυφερή αγαλλίαση που διέκρινε τον ψυχισμό του. Για τον Ζαν Κοκτώ «η ζωή ήταν μια οριζόντια πτώση».

Στην παράσταση «Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ» θα παρουσιαστούν τα μονόπρακτα: Στο Πανηγύρι, Η Ψεύτρα και Ανθρώπινη Φωνή.

Μέσα από την ιδιαίτερη δραματουργική προσαρμογή και σκηνοθετική ματιά του Σπύρου Οικονομάκου και τις εξαιρετικές ερμηνείες της Ναταλίας Μαργωμένου και της Μαρίας Χανιωτάκη τα μονόπρακτα του Κοκτώ αναπροσαρμόζονται… αποκτούν σάρκα και οστά προτρέποντας μας να ανακαλύψουμε τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τους μονολόγους, να αναθεωρήσουμε, να γελάσουμε, να αφουγκραστούμε… την αγάπη, τον έρωτα, την ίδια την ζωή.
Ως επισφράγισμα έρχεται ο αριστουργηματικός λυρισμός της μουσικής του Λουδοβίκου Των Ανωγείων και της υπέροχης φωνής του που ντύνει αρμονικά συναισθήματα και εικόνες, δημιουργώντας ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στο σήμερα.
Τιμή εισόδου: από 7 € (Αντί εισιτηρίου θα δίνεται απόδειξη δωρεάς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»).

Συντελεστές
Δραματουργική προσαρμογή / σκηνοθεσία: Σπύρος Οικονομάκος
Μουσική σύνθεση – Τραγούδι: Λουδοβίκος των Ανωγείων
Ηθοποιοί: Ναταλία Μαργωμένου – Μαρία Χανιωτάκη
Τραγούδι: Τερέζα Κοζιτόρη
Κιθάρα: Αντώνης Μυτακίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κάτια Χρυσάφη
Σκηνικά: Νίκος Κοίλος
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Χρυσάφης
Digital Marketing: Θωμάς Καραγκούνης

 

 

- Advertisement -

________________