Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠαρέμβαση Γ. Ανδριανού στη Βουλή για τη σημερινή χαλαζόπτωση στην Αργολίδα

Παρέμβαση Γ. Ανδριανού στη Βουλή για τη σημερινή χαλαζόπτωση στην Αργολίδα

Παρέμβαση Γ. Ανδριανού στη Βουλή για τη σημερινή χαλαζόπτωση στην Αργολίδα…

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για άμεση καταγραφή, αποζημίωση και λήψη ευνοϊκών μέτρων για τους πληγέντες αγρότες από τη σημερινή χαλαζόπτωση.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από την έντονη χαλαζόπτωση της 8-11- 2017 στο αργολικό πεδίο και τη λήψη ευνοϊκών μέτρων για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών προς το κράτος.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Η σημερινή (8-11- 2017) έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στο αργολικό πεδίο προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο.
Με δεδομένη την ήδη πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών και το γεγονός ότι οι ίδιοι πληρώνουν εισφορές στον ΕΛΓΑ για την ασφάλιση των καλλιεργειών τους καθίσταται αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών της αποζημίωσης, αλλά και η λήψη ευνοϊκών προβλέψεων για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών προς το κράτος,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις οι παραγωγοί που επλήγησαν από την χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση στο αργολικό πεδίο.

2. Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει άμεσα ευνοϊκά μέτρα για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών προς το κράτος”.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ