ΒΙΝΤΕΟ: Με επιτυχία η συμμετοχή των Αργείων μητέρων στον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

“Ο μητρικός θηλασμός είναι αποκλειστικό προνόμιο της γυναίκας και δεν συμβαίνει τυχαία στη ζωή της. Είναι η κατάληξη μιας σειράς μεταβολών του μαστού που αρχίζουν πριν εμφανιστεί η έμμηνος ρύση.

- Advertisement -

 Οι ορμόνες που παράγονται στις ωοθήκες είναι υπεύθυνες για τις μεταβολές που λαμβάνουν χώρα από τη διάπλαση του μαστού μέχρι και τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και πλακουντιακές ορμόνες βοηθούν στην προετοιμασία του μαστού για τη σπουδαία λειτουργία της παραγωγής του γάλακτος και του θηλασμού. Από τη φύση, η θρέψη του παιδιού συνεχίζεται από την ίδια τη μητέρα και μετά τη γέννησή του με τον θηλασμό.”

Αυτά λέει η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας μεταξύ άλλων για να τονίσει την ιδιαίτερη σημασία του μητρικού θηλασμού για την ανάπτυξη του μωρού.

Την σπουδαιότητα αυτή αλλά και το σπάσιμο του ταμπού που επικρατεί κύρια στην ελληνική κοινωνία τόσο για τη σημασία του θηλασμού , όσο και για τον δημόσιο θηλασμό, έρχεται κάθε χρόνο να επιχειρήσει ο “Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός” που πραγματοποιείται σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας.

Φέτος στον 8ο Πανελλαδικό Θηλασμό συμμετέχουν και μητέρες από το Άργος. Αυτή τίναι η πέμπτη χρονιά συμμετοχής τους και το ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ TV βρέθηκε κοντά τους. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί τι μας είπαν:

 

 

- Advertisement -

________________