Ελληνορθόδοξη ενορία της Αγγλίας έδωσε οικονομική ενίσχυση στο συσσίτιο Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

- Advertisement -

Προσφορά απο τους Έλληνες της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος ΒΔ Λονδίνου το ποσό των 1700 ευρώ προς το Συσσίτιο του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου παρέδωσε ο Ναυπλιώτης Πρωτοπρ.Αναστάσιος Δ.Σαλαπάτας που τις τελευταίες δεκαετίες ζει μόνιμα στο Λονδίνο, όπου διακονεί την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων ως Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος ΒΔ Λονδίνου.

Ακολουθεί το ευχαριστήριο του Πρωτοπρεσβύτερου Ελευθέριου Μίχου:

- Advertisement -

“Σε αυτή τη δύσκολή εποχή της Οικονομικής κρίσης και της ανεργίας ιδιωτικές πρωτοβουλίες έρχονται να συνεπικουρήσουν στο έργο της διασφάλισης ενός αξιοπρεπούς κοινωνικό-οικονομικού επιπέδου ζωής για τους πολίτες.

Μέσα στις δράσεις σας , που σκοπό έχουν να απαλύνουν τον πόνο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, του πλήττονται περισσότερο από κάποιους, άλλους, με ανεργία, φτώχεια και αποκλεισμό, ανήκει και η ευγενική χορηγία σας με το χρηματικό ποσό των 1.700 €, συνδράμοντας και εσείς στο καθημερινό φαγητό που μαγειρεύεται από το συσσίτιο του Ιερού Ναού της ΕΥΑΓΓΕΑΙΣΤΡΙΑΣ . Πολίτες της πόλης εθελοντικά προσφέρουν αυτή την υπηρεσία. Με την ενέργεια Σας αυτή, αποδεικνύετε ένα φιλανθρωπικό αίσθημα και μετέχετε σε δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης.Θερμές ευχαριστίες στον αγαπητό και σεβαστό πατέρα Αναστάσιο Σαλαπάτα και σε όλους Σας.”

Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεσαιωνική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Μετεκπαιδεύθηκε στην Εκκλησιαστική Ιστορία και Λειτουργική στα Πανεπιστήμια της Ουαλίας και του Λονδίνου.
Δίδαξε Ορθόδοξη Πνευματικότητα στο Πανεπιστήμιο του Κάρδιφ της Ουαλίας, καθώς και Ελληνική Γλώσσα, Ιστορία και Πολιτισμό σε Κολέγια Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Νότια Ουαλία.
Δίνει συχνά διαλέξεις σε Πανεπιστήμια, Συνέδρια και ετερόδοξους Ναούς, με θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
Σήμερα είναι Διευθυντής του Ελληνικού Κολεγίου Αγ. Παντελεήμονος Harrow ΒΔ Λονδίνου.

- Advertisement -