Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑποστολή της χορωδίας - ορχήστρας του ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΓΟΥΣ στην Ρουμανία

Αποστολή της χορωδίας – ορχήστρας του ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΓΟΥΣ στην Ρουμανία

Μια πολλαπλή αποστολή των μουσικών μας σχημάτων, του Βυζαντινού μας Χορού καθώς επίσης και την παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας του ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΓΟΥΣ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στη Ρουμανία, όπου εμφανιστήκαμε σε διάφορες πόλεις από τις 18 έως τις 24 του Οκτώβρη!

Προσκεκλημένοι κατ’ αρχάς από τον Δήμαρχο του Bascov, συμμετείχαμε την Παρασκευή 20 του μήνα σε Διεθνές παραδοσιακό φεστιβάλ στο Casa de Cultura “Adriana Trandafir” Bascov, όπου μας παρακολούθησε ολόκληρη η Χώρα αφού η βραδιά μεταδιδόταν ζωντανά από 5 κανάλια, ένα δε εξ αυτών από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας.

Το Σάββατο στις 21 Οκτώβρη είχαμε την χαρά να ψάλλουμε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Πιτέστι ενώ την Κυριακή 22 του μήνα ο Βυζαντινός μας Χορός έψαλλε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (Catedrala Mioveni) στην πόλη Mioveni φιλοξενούμενοι από τον Δήμαρχο της πόλης.

Στη Θεία Λειτουργία πήρε μέρος και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής, ο οποίος συνόδευσε την αποστολή μας! Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια καλωσορίζοντας το γκρουπ μας και είπε χαρακτηριστικά πως: “…είμαστε η πιο τυχερή εκκλησία σήμερα στη Ρουμανία γιατί ακούσαμε υπέροχους ύμνους στην ελληνική γλώσσα, τη γλώσσα των αγγέλων!”.

Η φιλοξενία των Δημάρχων, καθώς επίσης και η αγάπη αλλά και η ευλάβεια του Ρουμάνικου Λαού θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα χαραγμένες στις καρδιές όλων όσων συμμετείχαν στην αποστολή μας αυτή! Και εις άλλα με υγεία!!!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ