Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣτο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ η Βασιλική Καλοδήμου απο το Ναύπλιο

Στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ η Βασιλική Καλοδήμου απο το Ναύπλιο

Την προηγούμενη Τρίτη το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς «32» νέα στελέχη από το μητρώο στελεχών της ΝΔ. Πρόκειται για στελέχη που στο παρελθόν δεν είχαν ασχοληθεί με τα κομματικά δρώμενα και αποτελούν την ανανέωση που ευαγγελλίιζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κόμμα του.

Ένα από τα άτομα που επέλεξε είναι και η Βασιλική Καλοδήμου από το Ναύπλιο που η βιογραφία της έχει συμπεριληφθεί στο Who’s Who του κόσμου για τα έτη 2014 και 2015, 2016 & 2017 και φέτος της απονεμήθηκε το βραβείο Who is Who’ (Marquis) 2017 Albert Nelson Marquis Lifetime Achievement Award.

Ποιά είναι η Βασιλική Καλοδήμου

Γεννήθηκε το 1973 στο Ναύπλιο. Είναι Μοριακή Γενετίστρια και Διευθύντρια στο τμήμα Κυτταρομετρίας Ροής-Έρευνας και Αναγεννητικής Ιατρικής του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ στην Αθήνα. Από το 2006 ασχολείται με τα βλαστικά κύτταρα και τις εφαρμογές τους στην αναγεννητική ιατρική και την κυτταρομετρία ροής. Εκτός από τη συνεργασία με κρατικά πανεπιστήμια και φαρμακευτικές εταιρείες σε ερευνητικά προγράμματα, η Δρ. Καλοδήμου δημοσιεύει συχνά τα ευρήματά της, (31 δημοσιεύσεις, 6 βιβλία, 2 πατέντες και 10 επιστημονικές συνεργασίες). Επίσης είναι στην συντακτική επιτροπή πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Η ελληνική έκδοση του πρώτου βιβλίου της το 2015 τοποθετήθηκε ως υλικό αναφοράς στο Αλεξάνδρειο (ATEI )Θεσσαλονίκη, ενώ η αγγλική έκδοση του βιβλίου της (best seller) είναι υλικό αναφοράς φοιτητών ιατρικής στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Στάνφορντ ΗΠΑ, ενώ αποτελεί και βιβλίο αναφοράς στο Πανεπιστήμιο Bharathiar της Ινδίας για μεταπτυχιακό δίπλωμα μοριακής ιατρικής. Τα δύο βιβλία είναι τα μόνα βιβλία στον τομέα της κυτταρομετρίας ροής.

Η ίδια κατέχει στον Αμερικανικό Οργανισμό ΑΑΒΒ τις εξής θέσεις: AABB Lead/Sole assessor, a board member at the AABB Cellular Therapy Accreditation Program Unit for worldwide standards development and accreditation, the Leader at AABB CT Subsection: CT Product Manufacturing and Testing, placed to serve (2017-2018) as a Mentor for Cellular Therapy, Professional Engagement Program (PEP), and also a member of two subsections of the AABB Cellular Therapies Section

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ