Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠαρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τον Ανάβαλο

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τον Ανάβαλο

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τον Ανάβαλο…

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την κινητοποίηση αγροτών του Κουτσοποδίου για την μη ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου. Προβλήματα από την ανομβρία σε Φίχτια- Μοναστηράκι και την ευρύτερη περιοχή. Οι γεωτρήσεις στερεύουν -πρόβλημα και στο φυτικό κεφάλαιο

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την κινητοποίηση αγροτών του Κουτσοποδίου για την μη ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου και τα προβλήματα από την ανομβρία σε Φίχτια-Μοναστηράκι και την ευρύτερη περιοχή καθώς οι γεωτρήσεις στερεύουν και ήδη παρουσιάζονται προβλήματα και στο φυτικό κεφάλαιο.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Λόγω της μη ολοκλήρωσης των έργων για τη μεταφορά νερού στην περιοχή πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση μεγάλου αριθμού παραγωγών που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση της διοίκησης του ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου.

Στη συγκέντρωση, όπου επισημάνθηκε για ακόμη μία φορά ότι είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να μη χαθεί ακόμα μία χρονιά, αναφέρθηκε ότι η καθυστέρηση της λειτουργίας του έργου έχει δημιουργήσει προβλήματα στις υποδομές που ήταν έτοιμες, όπως για παράδειγμα την κλοπή ηλεκτρολογικού υλικού από το αντλιοστάσιο, το οποίο πλέον πρέπει να αντικατασταθεί προκειμένου να καταστεί εκ νέου λειτουργικό.

Στα Φίχτια-Μοναστηράκι και την ευρύτερη περιοχή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και για το φυτικό κεφάλαιο αφού στερεύουν οι αρδευτικές γεωτρήσεις.
Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Τι ενέργειες έχουν γίνει για την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου
Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και
Μιδέα.
2. Ποιο είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα”.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ