Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΒΙΒΛΙΑ“Ο Πύργος των μεγάλων εξελίξεων” παρουσίαση του παιδικού βιβλίου και θεατρικού έργου...

“Ο Πύργος των μεγάλων εξελίξεων” παρουσίαση του παιδικού βιβλίου και θεατρικού έργου της Χρύσας Σαββάκη

“Ο Πύργος των μεγάλων εξελίξεων” με θέμα την εξέλιξη των υπολογιστών τα τελευταία τριάντα χρόνια παρουσίασε το Σάββατο το απόγευμα στο Φουγάρο η εκπαιδευτικός Χρύσα Σαββάκη.

Γονείς, παιδιά και φίλοι του παιδικού βιβλίου παρακολουθήσαν την Κατερίνα Θανοπούλου, εκπαιδευτικό και ποιήτρια, τη Μαρίνα Σταματοπούλου, δασκάλα, και την ίδια τη συγγραφέα να μιλούν για το βιβλίο. Η Κατερίνα Θανοπούλου θαύμασε την παιδαγωγική αξία του έργου για τα παιδιά και όχι μόνο ενώ η Μαρίνα Σταματοπούλου μίλησε περισσότερο για τον άνθρωπο-δημιουργό. Η Χρύσα Σαββάκη στο τέλος ευχαρίστηκε όλους τους συντελεστές του έργου της.

Ένα έργο αλληγορικό, που ξεκίνησε ως απλό κείμενο, στη συνέχεια έγινε θεατρικό έργο και τώρα παιδικό βιβλίο. Το έργο θίγει θέματα σχέσεων μεταξύ των μελών μιας κοινωνίας, την ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται σε αλλαγές, την εξέλιξη της τεχνολογίας, όλα δοσμένα μέσα από ένα συμβολικό παραμύθι με πρωταγωνιστές τα εξαρτήματα ενός υπολογιστή.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση για παιδιά όπου όλα τα μέρη ενός υπολογιστή, ζωντάνεψαν ξανά στη σκηνή παίρνοντας ανθρώπινη υπόσταση, αντιδρώντας στις ανάγκες της καθημερινότητας και στις αλλαγές που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άπαρσις το διπλό παιδικό βιβλίο της Χρύσας Σαββάκη. Αφήγημα και θεατρικό κείμενο μαζί, σε ένα ιδιαίτερο βιβλίο για παιδιά και μεγαλύτερους. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, με οδηγό την τεχνολογία και όχημα το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο!

Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, που δεν εξοικειώνει απλά προσωποποιώντας τα στοιχεία των Η/Υ, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί χαρακτήρες, δίνει αφορμές για προβληματισμούς σε κοινωνικά, πολιτισμικά ζητήματα και ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις αναλλοίωτες αξίες του σεβασμού, της συνεργασίας, της ετερότητας, της γνώσης, της ίδιας της ζωής!

Εικονογράφηση: Παναγιώτης Γαβρίλης, PGdesign studio

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ