Αφράτο Κέικ μήλου από τον Άκη

0
818
- Advertisement -

Κέικ μήλου από τον Άκη Πετρετζίκη. Το πιο αφράτο και εύκολο κέικ με μήλα που δεν χρειάζεται μίξερ. Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας! Δοκιμάστε το!!

- Advertisement -

Συστατικά
Για τη ζύμη

180 ml ελαιόλαδο
80 ml χυμό πορτοκάλι
480 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν
1 κ.γ. αλάτι

Για τα μήλα
5 μήλα
1 κ.σ. τριμμένη κανέλα
¼ κ.γ. γαρίφαλο
5 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Για τα μήλα

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Κόβουμε σε κυβάκια αφαιρώντας τον πυρήνα και τους σπόρους του μήλου.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είδους μήλα μας αρέσουν.
Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, τα χοντροκομμένα καρύδια, το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

Για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ με 400 γρ. αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, μέσα στο μπολ με τα αυγά.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνουμε μια βουτυροαλευρωμένη στρογγυλή φόρμα με τρύπα, διαμέτρου 26 εκ.
Με μία κουτάλα προσθέτουμε το 1/3 από τη ζύμη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μείγμα της γέμισης με τα μήλα.
Σε αυτό το σημείο τα μήλα θα σας φανούν πολλά αλλά δεν είναι γιατί το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει όλα τα μήλα.
Πάνω από τα μήλα, ρίχνουμε ακόμα 1/3 της ζύμης.
Και προσθέτουμε το άλλο μισό μείγμα από τα μήλα στη φόρμα.
Τέλος καλύπτουμε με το τελευταίο τρίτο από τη ζύμη.
Λειαίνουμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα μαχαίρι και
Χτυπάμε τη φόρμα μας στην επιφάνεια εργασίας για να καλύψει η ζύμη τα κενά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 60-70 λεπτά σε υψηλή σχάρα.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Κόβουμε το κέικ μας σε 2 κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Βάζουμε και 2 φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε!

 

 

 

 

- Advertisement -