Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύει η μελέτη της Grant Thornton που παρουσιάστηκε από το Ξ.Ε.Ε., στην οποία αποτυπώνονται οι συνέπειες εφαρμογής του μέτρου για την επιβολή φόρου διαμονής, που εμπεριέχεται ήδη στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2018.
Η μελέτη με τίτλο: «Διερεύνηση των επιπτώσεων του φόρου διαμονής στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα», αναφέρει ότι: «ο φόρος διαμονής δημιουργεί δημοσιονομικό όφελος που εκτιμάται ετησίως στα 84 εκατ. ευρώ. Αν η αξιοποίηση του ποσού μεγιστοποιηθεί μέσω της διοχέτευσης σε δημόσιες επενδύσεις τότε θα δημιουργήσει μια θετική συμβολή που ανέρχεται στα 94 εκατ».
Συγχρόνως όμως η μελέτη καταδεικνύει ότι τελικώς οι απώλειες στην οικονομία, από την εφαρμογή του νόμου για τον φόρο διαμονής, θα ανέλθουν στα 340 εκατ. ευρώ, ποσό που ουσιαστικά εξαφανίζει τα όποια εισπρακτικά οφέλη. Και αυτό διότι η επιβολή του φόρου διαμονής εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε μια αύξηση της μέσης τιμής δωματίου κατά 1,9%, προκαλώντας ένα περιορισμό της ζήτησης που θα οδηγήσει στη μείωση της συνολικής αγοράς που δημιουργούν τα ξενοδοχεία κατά 2,5%.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη για την ίδρυση και λειτουργία…
Ένας δρόμος που κάποτε ήταν "Εθνικός" έχει μείνει στην ιστορία για τις δυσκολίες που έφερνε…
Ο ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας ενημερώνει ότι θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης στις κάτωθι περιοχές λόγω εργασιών κατασκευών…
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ »…
Το βράδυ του Σαββάτου, 23/11/2024, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο «Βουλευτικό» με θέμα: «Η Β΄ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ…
Ο δήμος Ναυπλιέων ανακοινώνει ότι η ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς του Ναυπλίου μεταφέρεται από…