Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΣτην εντατική ο Διοικητής της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων

Στην εντατική ο Διοικητής της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων

Δύσκολες ώρες για τον Διοικητή του Α’ ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Βασίλη Ριζάκο, που τραυματίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (9/10) σε τροχαίο ατύχημα στην Εθνική οδό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Διοικητής φέρει πολλαπλά κατάγματα και χρειάστηκε η εισαγωγή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μαζί του τραυματίστηκε και μία συνάδελφος του 46 ετών η κατάσταση της οποίας αρχικά φαινόταν ιδιαίτερα σοβαρή, ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Το χρονικό του τροχαίου

Όλα έγιναν στην 148η χ/θ της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας κοντά στις Λιβανάτες, στο ρεύμα προς Λαμία. Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής με δύο συναδέλφους του έφτασε στο σημείο προκειμένου να βοηθήσει ΙΧ το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο οδόστρωμα κι από τη μηχανή έβγαινε καπνός.

Το συμβατικό αυτοκίνητο μάρκας Skoda Octavia με το φάρο του αναμμένο στάθμευσε στη ΛΕΑ πίσω από το ακινητοποιημένο όχημα και ο συνοδηγός αστυνομικός κατέβηκε με τον πυροσβεστήρα για να βοηθήσει. Αυτό ήταν και το τυχερό του, καθώς οι δύο συνάδελφοί του που έμειναν στο όχημα έμελλε να τραυματιστούν από διερχόμενο όχημα. Λίγες στιγμές αργότερα, ένα Peugeot 208 με οδηγό έναν 40χρονο Λαμιώτη που εργάζεται στην Λοκρίδα, έπεφτε με δύναμη στο όχημα των αστυνομικών.

Ο Διοικητής που ήταν στη θέση του οδηγού και η αστυνομικός που καθόταν στο πίσω κάθισμα δεξιά τραυματίστηκαν σοβαρά και απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια του συναδέλφου τους και των διασωστών που έφτασαν γρήγορα στο σημείο.

Μάλιστα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας έφτασε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πρώτα η αστυνομικός με τραύματα στο στήθος και στον αυχένα, ενώ με δεύτερο ασθενοφόρο διακομίσθηκαν ο Διοικητής και ο οδηγός του Peugeot.

Από τις φωτογραφίες και μόνο φαίνεται ότι η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που θα μπορούσε να είχαν σκοτωθεί όλοι τους ακαριαία! Η 46χρονη αστυνομικός ήταν τυχερή που καθόταν πίσω δεξιά, καθώς η αριστερή πλευρά του Skoda στην κυριολεξία «εξαφανίστηκε»!

Ο άτυχος Αστυνομικός Υποδιευθυντής 54 ετών, πατέρας τριών παιδιών, φαίνεται ότι χτύπησε άσχημα και από το τιμόνι και γενικά έχει πολλαπλά κατάγματα και κρίθηκε η άμεση εισαγωγή του στην ΜΕΘ. Γενικά σε καλή κατάσταση μεταφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο ο 40χρονος ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι δεν κατάλαβε καθόλου τι έγινε. Δείτε πως έγινε και το δικό του αυτοκίνητο:

Αγωνία…

Στο Νοσοκομείο Λαμίας έσπευσε από την πρώτη στιγμή ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστέριος Μαντζιώκας, αλλά και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δημήτριος Φούρλας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των συναδέλφων τους. Για την γρήγορη μεταφορά των ασθενών στο Νοσοκομείο Λαμίας συνέδραμαν μάλιστα και μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ και τα Επείγοντα ήταν σε επιφυλακή για το νέο τροχαίο (Θυμηθείτε ότι λίγη ώρα νωρίτερα είχαμε το πολύνεκρο τροχαίο στον Καραβόμυλο).

Οι πρώτες στιγμές των δύο τραυματιών αστυνομικών ήταν κρίσιμες και η αγωνία συγγενών και συναδέλφων τους, μεγάλη.

Τελικά πιο σοβαρή αποδείχθηκε η κατάσταση του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, ο οποίος όπως σημειώσαμε βρίσκεται ήδη στη ΜΕΘ. Τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται και η 46χρονη συνάδελφός του.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ