Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣLIFESTYLEΤο «Tour du Peloponnese» τερμάτισε με 30 διεθνή και ελληνικά πληρώματα

Το «Tour du Peloponnese» τερμάτισε με 30 διεθνή και ελληνικά πληρώματα

Το  «Tour du Peloponnese» ένας συνδυασμός Regularity και Touring, πρόσφέρει στους λάτρεις το ιστορικού κλασσικού αυτοκινήτου μια οδηγική πανδαισία 1200 χμ. εξαιρετικών Πελοπόννησιακών διαδρομών και την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

 

Φέτος είναι η τέταρτη χρόνιά και συνδιοργανώνεται από τα Σωματεία Α.Λ.Α. Κορίνθου και Α.Λ.Μ.Α. (Ναυπλίου), Scuderia Triskelion, καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και Δήμο Γορτυνίας το διάστημα 02 έως 06 Οκτωβρίου 2017.

Το αγωνιστικό σκέλος ηταν με μεγάλο ενδιαφέρον αφού η Triskelion είναι γνωστή για την επιλογή ποιοτικών διαδρομών και την άρτια διοργάνωση που περιλάμβανε επίσης οδική βοήθεια στην περίπτωση απροόπτου και online υπηρεσίες αποτελεσμάτων.

Με 30 διεθνή και ελληνικά πληρώματα να συμμετοχουν οι μάχες στις ειδικές διαδρομές ήταν σκληρές. Η πανηγυρική εκκίνηση έγινε στην Αρχαία Ολυμπία τη Δευτέρα 02 Οκτωβρίου στις 12.00 με τους συμμετέχοντες να κατευθύνονται προς τον ναό του Επικούριου Απόλλωνος και τη Δημητσάνα, αγωνιζόμενοι σε 7 ειδικές διαδρομές.

Είχε προηγηθεί πρωινή ξέναγηση των συμμετεχόντων στον αρχαιολογικό χώρο και στάδιο των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων. Στη Δημητσάνα είχαν την ευκαιρία να περιδιαβούν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου και να καταλύσουν στους παραδοσιακούς ξενώνες του.

Η τρίτη ημέρα, Τρίτη 03 Οκτωβρίου, ανέβασε την αδρεναλίνη περιλαμβάνοντας 7 ειδικές διαδρομές με κατεύθυνση προς το Μυστρά και τελικό προορισμό τη Καλαμάτα όπου οι αγωνιζόμενοι κατάλυσαν στο ξενοδοχείο FILOXENIA.

Τη τέταρτη ημέρα, Τετάρτη 04 Οκτωβρίου, τα πληρώματα διασχίσαν την Μάνη με την άγρια δωρική ομορφιά του λακωνικού τοπίου με κατεύθυνση την Αρεόπολη, τα Σπήλαια Δυρού και τελικό προορισμό το Λιμένι.

Το αγωνιστικό σκέλος περιλάμβανε ακόμα 8 ειδικές διαδρομές με τους αγωνιζόμενους να απολαμβάνουν μερικές από τις ωραιότερες ορεινές και παραθαλάσιες διαδρομές της Ελλάδας.

Η διανυκτέρευση της τρίτης ημέρας ήταν προγραμματισμένη στο LIMENI BEACH.
Την πέμπτη ημέρα, Πέμπτη 05 Οκτωβρίου, οι διεκδικητές του τροπαίου έλαβαν μέρος σε ακόμη 7 ειδικές διαδρομές προς Γερολιμενα και στάση για γεύμα στην όμορφη Ελιά, πριν ολοκληρώσουν στη Μονεμβασιά.

Την έκτη ημέρα, Παρασκευή 06 Οκτωβρίου, ήταν προγραμματισμένες οι τελευταίες 7 ειδικές διαδρομές με κατεύθυνση προς Γεράκι, Κοσμά και τερματισμό στο Ναύπλιο. Εκεί επισκέπτες και κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα Ιστορικά Αυτοκίνητα στο χώρο τερματισμού  στο Λιμάνι του Ναυπλίου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιηθηκε η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές στο Φουγάρο.

Η έβδομη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Σάββατο 7 Οκτωβρίου, είναι ημέρα αναχώρησης των πληρωμάτων.

Πριν την αναχώρηση τους περιλαμβάνεται στάση στους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών και Νεμέας. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει στάση στο οινοποιείο Σκούρα για φαγητό και γευσιγνωσία των διάσημων κρασιών Νεμέας.

Φωτογράφιση Γιάννης Καραχάλιος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ