Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΟ Οίακας υποστηρικτής Ακαδημίας Ρυθμικής Γυμναστικής Ναυπλίου

Ο Οίακας υποστηρικτής Ακαδημίας Ρυθμικής Γυμναστικής Ναυπλίου

Ως σωματείο με ευρεία φιλοσοφία και δράση, αναγνωρίζοντας ότι ο Αθλητισμός είναι πολύπλευρος, σεβόμενος την εμπιστοσύνη των ειδικών στο χώρο και ενεργοποιώντας ξανά ένα κομμάτι του, πλαισιώνει στους κόλπους του, για την φετινή χρονιά και το Ολυμπιακό Άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας και καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κας Ιωάννας Κωστόπουλου – Κούβαλη του συλλόγου «Μοριάς».

Η Ρυθμική Γυμναστική, είναι μια σύνθεση τέχνης και Αθλητισμού, ένας συνδυασμός γυμναστικής με χορό και είναι αποκλειστικά γυναικείο Ολυμπιακό αγώνισμα.

Δίνει την ευκαιρία στα κορίτσια μικρής ηλικίας να εξοικειωθούν με την άσκηση, να αναπτύξουν νέες σωματικές δυνατότητες και να αποκτήσουν αρμονία, χάρη και έκφραση στην κίνηση.

Εκτελείται με 5 όργανα σχοινάκι, μπάλα, στεφάνι, κορδέλες και κορύνες. Με όλα τα όργανα η Χορογραφία πρέπει να περιλαμβάνει βασικές κινήσεις του σώματος, άλμα – περιστροφή – ισορροπία – κάμψη – ευλυγισία.

Το Διοικητικό συμβούλιο, με βάση την ιστορία του, εύχεται να χαρακτηρίσει την προσπάθεια η αθλητική ευγένεια, η εκπαιδευτική παιδαγωγική και η ειλικρινής συνεργασία.

Λόγω έλλειψης ελεύθερων ωρών στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου οι προπονήσεις θα γίνονται σε αίθουσα με ειδικό ξύλινο πάτωμα, στην οδό Καλαμάτας 4.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 6932467920.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ