Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΤο 3ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου συμμετέχει στο Σχολικό Street Festival Τέχνης

Το 3ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου συμμετέχει στο Σχολικό Street Festival Τέχνης

Το 3ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου έχει προσκληθεί να συμμετέχει στο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων. Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στον πεζόδρομο Ερμού (Θησείο).

Το Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής είναι μια δράση που είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια ως καινοτόμο πολιτιστικό πρόγραμμα σε διάφορα σχολεία της Αττικής και της Περιφέρειας.

Το Φεστιβάλ, έχει τους παρακάτω στόχους:

  • Να δημιουργήσει ένα πλαίσιο το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα (τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς), να βγουν “έξω” από τα όρια του σχολικού κτιρίου και να αλληλεπιδράσουν με την Κοινότητα και η Κοινότητα μαζί τους.
  • Να αποκτήσουν ορατότητα όλες εκείνες οι καλές πρακτικές που συμβαίνουν σήμερα στο ελληνικό Δημόσιο Σχολείο, γύρω από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων. Φυσικά είναι ευπρόσδεκτα και τα ιδιωτικά σχολεία σε αυτήν τη δράση, αλλά τονίζουμε το Δημόσιο, γιατί αυτό φέρει ένα αρνητικό στερεότυπο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα.
  • Να γεφυρώσει πολιτισμικές διαφορές και να φέρει κοντά όλους τους λαούς και τις κοινότητες που ζουν, εργάζονται και προσφέρουν σε αυτήν την χώρα.
  • Να συστήσει εκείνες τις ομάδες (οργανώσεις, συλλογικότητες, καλλιτεχνικές ομάδες, κ.α) που ήδη βρίσκονται κοντά στο ελληνικό σχολείο και αλληλεπιδρούν με τα μέλη του γύρω από το θέμα των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων, ή προσφέρουν υπηρεσίες σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες (πχ κεντρα φιλοξενίας προσφύγων).
  • Να μας παρουσιάσει είδη Τεχνης με τα οποία δεν είναι εξοικειωμένος ο περισσότερος κόσμος.
  •   Να διασκεδάσουμε και να κάνουμε καινούριους φίλους.

Το Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής συντονίζεται από την συλλογικότητα εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών: ΔΙΚΤΥΟΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ (οι άνθρωποι με τα μπαλόνια).
Την γενική επιμέλεια έχει η Ελένη Καραγιάννη , εικαστικός και Συντονίστρια Εκπαίδευσης προσφύγων Σχιστού.

Γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΪΩΝ και συγκεκριμένα με την αντιδήμαρχο Για το Παιδί του Δήμου Αθηναίων, κ. Μαρία Ηλιοπούλου και τον αντιδήμαρχo Μεταναστών, Προσφύγων και Δημοτικής Αποκέντρωσης, κ. Ελευθέριου Παπαγιαννάκη.
Η δράση υποστηρίζεται από τον Συνήγορο του Πολίτη / Συνήγορο του Παιδιού και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ