Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΣτωική ηρεμία, μεγαλοπρεπής ομορφιά και ελπίδα στην επίδειξη της RTW για την...

Στωική ηρεμία, μεγαλοπρεπής ομορφιά και ελπίδα στην επίδειξη της RTW για την Άνοιξη 2018

Η δημιουργία είναι πράξη αντίστασης για τον Ρικ Όουενς.

«Αντιμετώπισα ρομαντικά τη δυσφορία όσο μπορούσα» τόνισε ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας σε δηλώσεις του στα παρασκήνια της επίδειξης στο Παρίσι της Ready to Wear συλλογής του για την άνοιξη 2018.

Αισθάνομαι ότι πρέπει να προτείνω την πειραματική χάρη και μορφή ως μια κίνηση απομάκρυνσης από την απειλή. Όχι πραγματικά ως απόδραση, αλλά ως απόρριψη».
Ο Ρικ Όουενς ήθελε με τη συλλογή του να γιορτάσει το μέλλον και την ελπίδα.
Ο σχεδιαστής διοργάνωσε την επίδειξη στον υπαίθριο χώρο του Palais de Tokyo, εκεί όπου παρουσίασε τη μνημειώδη ανδρική συλλογή του τον Ιούλιο, γύρω από μία τετράγωνη πισίνα και ελληνικά αγάλματα.

Κάθε προσκεκλημένος παρέλαβε ένα πόντσο για βροχή και κλήθηκε να το φορέσει. Γιατί; Προς το τέλος της μεγαλοπρεπούς παρέλασης γαλήνιων, αλλά αλλόκοτων θεϊκών πλασμάτων, το σιντριβάνι λειτούργησε και το νερό κατέβρεχε το πλήθος.
Η κύρια λέξη που χρησιμοποίησε ο Ρικ Όουενς για να περιγράψει τη συλλογή του ήταν «στωική». Στους δοκιμασμένους χρόνους, ο στωικισμός διδάσκει ότι η ηρεμία και η αποδοχή είναι ο δρόμος. Ο Όουενς το μετέφρασε σε σχέδια που ακτινοβολούσαν με μεγαλοπρέπεια, ανώτερου επιπέδου ηρεμία με ενδύματα ντραπέ, με σούρες, κομμένα και τυλιγμένα σε άμορφα φορέματα και τοπ που θυμίζουν τηβέννους, αναφέρει το WWD. Οι εμφανίσεις έμοιαζαν λιγότερο με ρούχα και περισσότερο με κινούμενα γλυπτά.

Τα χρώματα ήταν καθαρό λευκό, πράσινο, μαύρο και γκρι, και χοντρά τύπου Teva σανδάλια δετά με μακριά λουριά. Οι μεγάλες τσάντες που φορούσαν στο ύψος της κοιλιάς τα μοντέλα χαρακτηρίστηκαν «σακούλες γονιμότητας», που σημαίνουν αναγέννηση και αισιοδοξία.
Ενώ πολλές από τις δημιουργίες που παρουσιάζονται στα σόου, εντάσσονται στην παραγωγή, οι επιδείξεις του έχουν γίνει μια φιλοσοφική και θεατρική πλατφόρμα για να επηρεάζει τη βιομηχανία μόδας, στην οποία πλέον δεν είναι ένας από τους νεαρούς επαναστάτες, αλλά μια αναγνωρισμένη και ισχυρή φωνή, τονίζει το Vogue.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ