Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο 12ο Ράλλυ Δαναών με επίκεντρο την Αργολίδα

Το 12ο Ράλλυ Δαναών με επίκεντρο την Αργολίδα

O Ac3 (Argolis Classic Car Club) συνδιοργανώνει με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών με επίκεντρο την Αργολίδα, το 12ο ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017.

-Ο Δαναός σύμφωνα με την μυθολογία ήταν βασιλιάς του Άργους και από αυτόν πήρε το όνομα του το ομώνυμο Ράλλυ, που έχει ως έμβλημα την Πύλη των Λεόντων η οποία είναι η κυρία είσοδος της ακρόπολης των Μυκηνών.

Το διήμερο Ράλλυ Δαναών αντέχοντας στον χρόνο και την κρίση, διεξάγεται αδιάλειπτα για 12 χρόνια, έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκδηλώσεις ιστορικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβάνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Regularity της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΦΙΛ.Π.Α. με συντελεστή 2 και προσμετρά στο AC3 – Argolis Historic Trophy με συντελεστή 1+1, (ξεχωριστή βαθμολογία για κάθε ημέρα).

 

 

Το 12ο ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ ξεκινώντας από τις ιστορικές, γραφικές διαδρομές του Δήμου Άργους-Μυκηνών, φτάνει στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (Πάρνωνας, υψόμετρο 1415 μ.), μηδενίζοντας το υψόμετρο καταλήγει στην παραθαλάσσια Νέα Κίο και συνεχίζει την επόμενη ημέρα, ¨σκαρφαλώνει¨ στο όρος Αρτεμίσιο, τερματίζοντας στο ιστορικό κέντρο του Άργους με θέα το Κάστρο, το Βυζαντινό Μουσείο και τους Στρατώνες ¨Καποδίστρια¨, όπου το γεύμα και η απονομή επάθλων. Οι απαιτητικές οδηγικά regularity διαδρομές στα Α. Δολιανά, Πάρνωνα, Καστάνιτσα, Σίταινα, Χάραδρο θα ικανοποιήσουν την κατηγορία regularity και θα ενθουσιάσουν την κατηγορία trophy tour που θα κινηθεί σε πιο χαλαρό ρυθμό απολαμβάνοντας τα φθινοπωρινά τοπία και χρώματα.

Με σημείο αφετηρίας το Kαφέ «Ενόδιον» (Δερβενάκια), όπου θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός-τεχνικός έλεγχος (09:00-10:30) και εκκίνηση το Σάββατο 11:00, οι συμμετέχοντες θα καλύψουν σε 2 ημέρες συνολικά περίπου 305 χιλιόμετρα, όπου θα περιλαμβάνονται 14-15 Ε.Δ.Α (πολλαπλές χρονομετρήσεις) με Μ.Ω.Τ έως 50χλμ/ώρα.

Τα πληρώματα θα έχουν να επιλέξουν για την διανυκτέρευση τους ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής Ν. Κίου, από τα οποία η Οργανωτική Επιτροπή θα εξασφαλίσει προσφορές.

Oι χρονομετρήσεις των Ε.Δ.Α θα γίνουν στο 1/10 του δευτερολέπτου (0.1) από τον AC3 και η έκδοση και άμεση ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο από την www.sportstiming.gr .

Το παράβολο συμμετοχής για τον διήμερη εκδήλωση ορίζεται στο ποσό των 140,00€ (πλήρωμα 2 ατόμων) και περιλαμβάνει:

1. Ασφάλεια προς τρίτους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

2. Την αναλογία των δαπανών σε όλα τα έξοδα της διοργάνωσης (έντυπα, νούμερα, πινακίδα, έπαθλα, αναμνηστικά, χρονομετρήσεις , έκδοση αποτελεσμάτων, κλπ).

3. Πλήρες γεύμα και τελετή απονομής επάθλων.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ