Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο Πρόγραµµα εκδηλώσεων της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2017

Το Πρόγραµµα εκδηλώσεων της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2017

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2017, το σηµαντικότερο βήµα προβολής της συνολικής παραγωγής της Πελοποννήσου, άνοιξε τις πύλες της στις 27 Σεπτεµβρίου 2017 στο κτίριο Φραγκίστα στο 4ο χιλιόµετρο της οδού Άργους-Ναυπλίου.

Η πανέµορφη Αργολίδα γίνεται ο τόπος συνάντησης του κοινού µε την επιχειρηµατικότητα. Η φετινή διοργάνωση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πανόραµα όλης της παραγωγικής δραστηριότητας της Πελοποννήσου.

Το πλήθος των εκδηλώσεων, οι εισηγήσεις, οι ηµερίδες και οι παράλληλες δράσεις που πλαισιώνουν την Έκθεση αποδεικνύουν τη ζωντάνια, το σφρίγος και το σηµαντικό ρόλο που διαδραµατίζει η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ. Η έκθεση λειτουργεί ως τρόπος προβολής και επικοινωνίας της επιχειρηµατικότητας και της παραγωγής αλλά και ως σηµαντικό κύτταρο που αλληλεπιδρά µε τον κόσµο των επιχειρήσεων και το κοινό.

Η προσωπική επικοινωνία επιχειρηµατιών συναφών κλάδων µέσω των Β2Β (Business to Business) συναντήσεων, όπου οι ενδιαφερόµενοι «ανακαλύπτουν» τρόπους συνεργασίας και ανάπτυξης των κοινών τους πεδίων, είναι ένα δυναµικό εργαλείο ανάπτυξης. Στο πλαίσιο της Έκθεσης γεννιούνται οι στρατηγικές συµµαχίες, οι µελλοντικές συνεργασίες και οι εξωστρεφείς δράσεις που θα αλλάξουν το τοπίο της επιχειρηµατικότητας στην Πελοπόννησο.

Τετάρτη 27/9, ώρα 19:00
Είσοδος Έκθεσης

Θα πραγµατοποιηθούν τα εγκαίνια της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017. Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης θα τιµηθεί ένας πρωτεργάτης των εκθέσεων της Αργολίδας που µε τις άοκνες προσπάθειές του και την ανιδιοτελή προσφορά του έχει συµβάλει τα µέγιστα στον Επιµελητηριακό θεσµό.

Τετάρτη 27/9, ώρα 19:00
Χώρος Γαστρονοµίας

Γεύσεις µε ιστορία: Ένας γαστρονοµικός περίπατος στην απέραντη παράδοση της πελοποννησιακής γαστρονοµίας µέσα από συνταγές αιώνων, εκτελεσµένες µε τα πιο αγνά και φρέσκα προϊόντα της γης της Πελοποννήσου.

Πέµπτη 28/9, ώρα 18:00-20:30
Αίθουσα εκδηλώσεων

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης ∆ιαµεσολαβητών Τρίπολης «ΛΥΣΗ», στο πλαίσιο ενηµέρωσης των επαγγελµατιών και πολιτών, διοργανώνει ενηµερωτική εκδήλωση µε θέµα την παρουσίαση του Ινστιτούτου Κατάρτισης ∆ιαµεσολαβητών. Οµιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι: κ. Λάµπρος Κοτσίρης, Οµότιµος καθηγητής ΑΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης ∆ιαµεσολαβητών του Υπουργείου ∆ικαιοσύνης, ∆ιαφάνειας και Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων, Μέλος της Ακαδηµίας Αθηνών, ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, ∆ικηγόρος, ∆ιαµεσολαβητής του Υπουργείου ∆ικαιοσύνης, ∆ιαφάνειας και Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων, Γενικός Γραµµατέας ΟΠΕΜΕ∆ και η κ. Βασιλική Παπαδηµητρίου, ∆ικηγόρος LLM., ∆ιαµεσολαβήτρια του Υπουργείου ∆ικαιοσύνης, ∆ιαφάνειας και Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων, Εκπαιδεύτρια ∆ιαµεσολαβητών, Μέλος των ∆ιαµεσολαβητών του Εµπορικού και Βιοµηχανικού Επιµελητηρίου Αθηνών ΕΒΕΑ, µέλος του Μητρώου Συντονιστών της Ειδικής Γραµµατείας ∆ιαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓ∆ΙΧ).

Πέµπτη 28/9 2017, ώρα 20:30
Αίθουσα εκδηλώσεων

Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑ∆ΙΟΝ διοργανώνει ενηµερωτική εκδήλωση µε θέµα «Προοπτικές ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισµού στην Πελοπόννησο». Κεντρικός οµιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης ∆ήµων Ελλάδας, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ∆ήµαρχος Αµαρουσίου και Πρόεδρος του ∆ιεθνούς Κέντρου Τουρισµού Υγείας κ. Γεώργιος Πατούλης. Στη λήξη της εκδήλωσης θα γίνει βράβευση του κ.Πατούλη από την Πρόεδρο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑ∆ΙΟΝ, κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη για την προσφορά του στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισµού στην Ελλάδα.

Πέµπτη 28/9, ώρα 17:00-21:00
Χώρος Γαστρονοµίας

Θα πάρετε κάτι; Κεράσµατα και λιχουδιές που θα προσφέρονται στο κοινό της Έκθεσης. Η παραδοσιακή κουλτούρα της γεύσης ενώνεται µε το πνεύµα της ζεστής φιλοξενίας της Πελοποννήσου.

Παρασκευή 29/9, ώρα 10:00-14:00
Χώρος Επιχειρηµατικών Συναντήσεων

Θα πραγµατοποιηθούν προγραµµατισµένες συναντήσεις µε Οικονοµικούς και Εµπορικούς Ακόλουθους της Πολωνίας, Σερβίας και Ιαπωνίας. Επίσης, τις ίδιες ώρες θα πραγµατοποιηθούν προγραµµατισµένες συναντήσεις µε το ∆/ντη Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Παπαστεργιόπουλο.

Παρασκευή 29/9, ώρα 17:30-19:00
Αίθουσα εκδηλώσεων

Ενηµερωτική ηµερίδα για επιχειρήσεις εξαγωγικού προσανατολισµού διοργανώνει ο Οργανισµός Enterprise Greece. Σκοπός της ηµερίδας είναι η πληροφόρηση των ενδιαφεροµένων επιχειρηµατιών για θέµατα που τους απασχολούν στην προσπάθειά τους να εξάγουν και να διευρύνουν την εξαγωγική τους βάση. Οικονοµικοί και Εµπορικοί Ακόλουθοι των Ελληνικών Πρεσβειών από Τόκυο, Βαρσοβία, Νέα Υόρκη και Βελιγράδι, θα ενηµερώσουν τους επιχειρηµατίες. Επίσης, ο ∆/ντής Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Παπαστεργιόπουλος θα τους ενηµερώσει για το πρόγραµµα δράσεων προώθησης και προβολής του Enterprise Greece, για το 2018.

Παρασκευή 29/9, ώρα 19:00-21:00
Αίθουσα εκδηλώσεων

Στη συνέχεια της ενηµερωτικής ηµερίδας του Enterprise Greece το Ελληνοαφρικανικό Επιµελητήριο µε εκπροσώπους των Πρεσβειών / Προξενείων Κένυας, Ν. Αφρικής και Ζάµπιας θα κατευθύνουν τις τοπικές επιχειρήσεις για τις δυνατότητες εξαγωγής στη χώρα τους.

Παρασκευή 29/9, ώρα 17:00-21:00
Χώρος Γαστρονοµίας

Έµπνευση από το παρελθόν, γεύσεις από το µέλλον. Οι σεφ µας στην ανοιχτή κουζίνα του χώρου της Έκθεσης δηµιουργούν µοναδικές γευστικές δηµιουργίες που ενώνουν τη βαθιά παράδοση της Πελοποννήσου µε τις σύγχρονες γαστρονοµικές αντιλήψεις. Παραδοσιακά αγνά υλικά αποκτούν µια νέα προοπτική µέσα από ευφάνταστες συνταγές.

Παρασκευή 29/9, ώρα 17:00-21:00
Χώρος Επιχειρηµατικών Συναντήσεων

Β2Β Επιχειρηµατικές συναντήσεις: Προσωπική επικοινωνία µε προγραµµατισµένες συναντήσεις επιχειρηµατιών συναφών κλάδων µε εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων για τη δηµιουργία συνεργασιών και στρατηγικών συµµαχιών. Οι συναντήσεις είναι προκαθορισµένες και θα πραγµατοποιηθούν στο χώρο επιχειρηµατικών συναντήσεων.

Σάββατο 30/9, ώρα 10:00-21:00
Χώρος Επιχειρηµατικών Συναντήσεων

Β2Β Επιχειρηµατικές συναντήσεις: Προσωπική επικοινωνία µε προγραµµατισµένες συναντήσεις επιχειρηµατιών συναφών κλάδων µε εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων για τη δηµιουργία συνεργασιών και στρατηγικών συµµαχιών. Οι συναντήσεις θα πραγµατοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της ηµέρας.

Σάββατο 30/9, ώρα 17:00-21:00
Χώρος Γαστρονοµίας

Ας αρχίσουν οι χοροί: Το πελοποννησιακό ανοιχτόκαρδο κοινό γεύµα δίνει αφορµή για µια απέραντη γιορτή. Στο χώρο της έκθεσης θα ανάψουν οι φωτιές κάτω από τα καζάνια, για να υποδεχτούµε το γλυκό φθινόπωρο µε µυρωδάτες σούπες, όσπρια και παραδοσιακές συνταγές φερµένες από το βάθος των αιώνων. Και µετά, ας αρχίσουν οι χοροί!

Σάββατο 30/9, ώρα 22:00
Προαύλιος χώρος της Έκθεσης

Συναυλία µε τον Βαγγέλη Τρίγκα και το µουσικό του σύνολο. Σε µια βραδιά πραγµατική γιορτή της Επιχειρηµατικότητας ο Βαγγέλης Τρίγκας και το µουσικό του σύνολο παρουσιάζουν τη µουσική παράσταση «Optima». Ο σολίστ και συνθέτης ανθολογεί τραγούδια και οργανικά κοµµάτια από διαφορετικά ρεύµατα της Ελληνικής και ξένης µουσικής και παρουσιάζει δικές του ορχηστρικές συνθέσεις που εναρµονίζονται µεταξύ τους και εκφράζουν µια σύγχρονη εκδοχή της λαϊκής ορχήστρας και ταυτόχρονα της ελληνικής µουσικής.

Κυριακή 1/10, ώρα 17:00-21:00
Χώρος Γαστρονοµίας

Ζυµωτά, φρέσκα και λαχταριστά: Ένα πανόραµα από την τέχνη του «µαγκιπείου», του παραδοσιακού φούρνου. Λαχταριστά φρέσκα ζυµωτά ψωµιά, παραδοσιακές πίτες, τραγανά κεράσµατα, γλυκείς πειρασµοί θα γεµίσουν το χώρο της Έκθεσης µε τα αρώµατα µιας άλλης εποχής, φέρνοντας το κοινό σε επαφή µε τον απέραντο πλούτο της παραδοσιακής τέχνης της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.

Κυριακή 1/10, ώρα 17:00-21:00
Χώρος Εκδηλώσεων

Τιµητική διάκριση στους Εκθέτες – Επιχειρηµατίες της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017 για την παρουσία τους στην έκθεση.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ