ΟΕΒΕ Αργολίδας: Για την σύλληψη και την προσαγωγή 19 συμπολιτών μας

- Advertisement -

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών με τον παρόν έγγραφο θέλει να εκφράσει την ανησυχία και την δυσαρέσκεια της για την επέμβαση της αστυνομίας για την σύλληψη και την προσαγωγή 19 συμπολιτών μας που παραβρίσκονταν και διαμαρτύρονταν με ειρηνικό τρόπο στο Δικαστικό Μέγαρο Άργους που διενεργούνταν οι πλειστηριασμοί.

- Advertisement -

Η δέσμευση των μνημονικών συμφωνιών οδήγησε την ελληνική κοινωνία στην βαθύτερη κρίση που γνώρισε ποτέ . Οι πολίτες οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την ένδεια στην οποία έχουν περιέλθει βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς ακόμα και τις πρώτης κατοικίας .

Οι διαδικασίες των πλειστηριασμών και ιδίως αυτές που αφορούν την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη είναι άδικες, δημιουργούν κοινωνική κατακραυγή και οδηγούν στην καταστροφή και την απελπισία χιλιάδες συνάνθρωπους μας . Για το λόγο αυτό συμπολίτες μας θέλοντας να συμπαρασταθούν στους πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους , διαμαρτύρονται ειρηνικά έξω από το Δικαστικό Μέγαρο . Ως θεσμικοί φορείς είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων.
Ως κοινωνία θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που βρεθήκαν στη δυσχερή θέση αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών τους και όχι απέναντι τους . Η ευθύνη για την αδυναμία τους δεν είναι πάντα δική τους αλλά είναι και στις πολιτικές που ασκήθηκαν από τις κυβερνήσεις .

Με τιμή
Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                       Ο γραμματέας

Μακρής Παναγιώτης        Χρόνης Κωνσταντίνος

- Advertisement -

________________