Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΒΙΒΛΙΑΟλοκληρώθηκε ο πρώτος λογοτεχνικός διαγωνισμός της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας (αποτελέσματα)

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος λογοτεχνικός διαγωνισμός της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας (αποτελέσματα)

Ολοκληρώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2017 ο πρώτος και σημαντικός για τα αργολικά χρονικά λογοτεχνικός διαγωνισμός που είχε προκηρυχτεί το 2016 από την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας.

Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην έκφραση και τη γνωριμία των λογοτεχνικών τάσεων συμπολιτών μας με το ευρύτερο κοινό.

Η τελετή των βραβείων του 1ου Αργολικού Διαγωνισμού Διηγήματος έγινε στο Βουλευτικό παρουσία του Δημάρχου Ναυπλίου κ. Δ. Κωστούρου, της προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ κ. Κων. Αναστασίου-Σμυρναίου, της συμβούλου τουρισμού κ. Πόπη Καλκούνου και της προέδρου του Μεταπτυχιακού Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου κ. Αλκ. Κοντογιάννη. Πλήθος κόσμου στην αίθουσα του Βουλευτικού στήριξε θερμά αυτή την πρώτη προσπάθεια της ΕΣΛΑ.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση είχε ο Γ. Κόνδης. Στην τελετή παραβρέθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης η πρόεδρος Ιφ. Μποτουροπούλου καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ, η κ. Βασ. Λαλαγιάννη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο κ. Π. Σταθόγιαννης σεναριογράφος και ποιητής. Υπενθυμίζουμε πως στην επιτροπή συμμετείχαν και ο κ. Γ. Φίλης καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο Ν. Μπουμπάρης πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, των οποίων διαβάστηκαν, σχετικά μηνύματα.

Στις ομιλίες τους η Πρόεδρος της ΕΣΛΑ κ. Κατ. Παπαδριανού και ο Γ.Γ. κ. Θ. Σπαντιδέας τόνισαν τη σημασία αυτού του πρώτου διαγωνισμού και προανήγγειλαν τον δεύτερο διαγωνισμό για το 2018 καθώς και τη θέληση όλων για έναν μελλοντικό διαγωνισμό στο επίπεδο της Περιφέρειας. Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ιφ. Μποτουροπούλου και ο κ. Π. Σταθόγιαννης παρουσίασαν ολόκληρη τη διαδικασία, το σκεπτικό βράβευσης της επιτροπής και τη μεγάλη σημασία που αποδίδουν στην επανάληψη του διαγωνισμού.

Η Επιτροπή, έκρινε τα διηγήματα ανάλογα με την πρωτοτυπία του θέματος, τον τρόπο γραφής και την γλωσσική έκφραση, και τέλος τη γενική εικόνα. Συνολικά συμμετείχαν 25 διηγήματα και η Επιτροπή Αξιολόγησης απένειμε τρία βραβεία, τρεις επαίνους και τρεις διακρίσεις.

1ο βραβείο: Το αγάνωτο σκεύος του Βασίλη Παπαμιχαλόπουλου
2ο βραβείο: Το παντελόνι του Αντωνάκη της Κωνσταντίνας Γ. Φλώρου
3ο βραβείο: Το σπιρτόκουτο της Ευαγγελίας Παζιώτα
1ος έπαινος: Η συνάντηση του Σταύρου Χουντάλα
2ος έπαινος: Η διπλανή πόρτα της Αναστασίας Λυκοσκούφη
3ος έπαινος: Χαρά και λύπη του Γιώργου Βουλγαρίδη
1η διάκριση: Ο φράχτης της ελευθερίας της Αρσινόης Βίτσα
2η διάκριση: Ακούς; της Ευθυμίας-Κρυσταλίας Καραντζούλη
3η διάκριση: Πολλά τα χιλιόμετρα του Τάσου Χατζηαναγνώστου

Οι καθηγήτριες και μέλη της Επιτροπής Ιφιγένεια Μποτουροπούλου και Βασιλική Λαλαγιάννη είχαν αναλάβει την επιμέλεια των εννέα επιλεγέντων λογοτεχνημάτων για την έκδοση. Το εξώφυλλο του βιβλίου εμπνευσμένο από τα βραβευμένα διηγήματα είναι της Αναστασίας Κόρδαρη. Η εξαιρετική έκδοση είναι χορηγία των εκδόσεων «ΙΚΟΝΑ» των Ν.Γ.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, για τα 120 χρόνια λειτουργίας της Εταιρίας και τους υπερευχαριστούμε.

Τα βραβεία και οι τίτλοι συμμετοχής που δεν παραλήφθηκαν την ημέρα εκείνη θα βρίσκονται στα γραφεία του Προοδευτικού Συλλόγου ο Παλαμήδης που λειτουργεί τις πρωινές ώρες. Θα παραλάβετε επίσης και από ένα βιβλίο. Η έκδοση διατίθεται στα βιβλιοπωλεία και στα γραφεία της ΕΣΛΑ (φιλοξενείται στον «Παλαμήδη»).

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ