Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΨΥΧΑΓΩΓΙΑΕκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ειρήνη και μη βία σε όλο τον Κόσμο...

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ειρήνη και μη βία σε όλο τον Κόσμο στο Ναύπλιο και Επίδαυρο

Η 21η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε από τον από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1981 ως παγκόσμια ημέρα της Ειρήνης για να διαδώσει και για να δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας ανάμεσα στα έθνη.

Ο αναλφαβητισμός, ο κοινωνικός αποκλεισμός, αλλά και η δημιουργία ενός πολιτισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Ειρήνης, η φιλοσοφία και η πρακτική της μη-βίας κ.ά. είναι από τα θέματα που μελετά και προωθεί η UNESCO με στόχο την ευαισθητοποίηση ιδίως των παιδιών όλων των ηλικιών και ολων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, προτρέποντας τα στη χρήση αξιών και πολιτισμού.

Ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO με τη συνεργασία της Oλυμπιακής Ακαδημίας, του Δήμου Ναυπλιέων, του Οργανισμού ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και του Διεθνούς Οργανισμού PeaceJam Org συμμετέχει στον εορτασμό της παγκόσμιας αυτής ημέρας για την ειρήνη, καλώντας παιδιά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από όλο το φάσμα της εκπαίδευσης σε πανηγυρικό εορτασμό στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο, στο Ναύπλιο, ώρα 19.00 στην πλατεία Συντάγματος.

Οι μαθητές θα φθάσουν στην Επίδαυρο, Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESO, στις 12.00μ όπου θα τους υποδεχθεί ο Δήμαρχος Επιδαύρου και θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο και το θέατρο .

Θα γίνει διάλογος μεταξύ των μαθητών για την παγκόσμια ειρήνη με άξονα ερωτήσεων όπως α) τι είναι η Ειρήνη; β) τι είναι ατό που εμποδίζει την Ειρήνη στους λαούς γ) η Εκεχειρία δ) προτάσεις για την Ειρήνη.

Όλες οι προτάσεις θα καταγραφούν στο βίντεο που θα δημιουργηθεί με το όραμα και την άποψη των παιδιών πως αυτά βλέπουν την ειρήνη και πως μπορεί η Ελλάδα με τον λαμπερό πολιτισμό της να εμπνεύσει την παγκόσμια ειρήνη των λαών.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για το Ναύπλιο όπου θα λάβει χώρα η μεγάλη γιορτή.

Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα αξιωματούχων απο την UNESCO και άλλα Διεθνή Ιδρύματα, από νομπελίστες, ολυμπιονίκες και παιδιών από όλο τον κόσμο (Βρυξέλλες, Ολλανδία, Αμερική, Γκάνα, East Timor, Σουδάν, UK κλπ ) θα προβληθούν στην γιγαντοοθονη που θα εχει στηθε στην κεντρική πλατεια .

Χορωδίες νεων και νεανικά χορευτικά συγκροτήματα θα πλαισιώσουν την εορταστική εκδήλωση και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων θα επιδώσει αναμνηστικά διπλώματα επαίνους στους συμμετέχοντες μαθητές.

Από το Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος, θα σταλεί το μήνυμα για την Παγκόσμία Ειρήνη και μη βία σε όλο τον Κόσμο, μέσω των media που εχουν προσκληθεί για να καλύψουν το θέμα.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ