Πολλά τα κενά στις σχολικές μονάδες της Αργολίδας -Από 30/9 έως 4/10 η β φάση πρόσληψης αναπληρωτών

- Advertisement -

Στελέχωση των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπ/σης Αργολιδας 2017-18.

- Advertisement -

Είναι γεγονός ότι η σχολική χρονιά 2017-18 ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις από την άποψη τις έγκαιρης στελέχωσης των σχολικών μονάδων του νομού μας με εκπαιδευτικό προσωπικό, γεγονός που επέδρασε θετικά τόσο στους κύκλους των εκπαιδευτικών όσο και στους γονείς των μαθητών μας.

Στη συνέχεια όμως και ενώ περιμέναμε στη συμπληρωματική φάση τον διορισμό εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τα κενά που ακόμα υπάρχουν στην Ερμιονίδα (κυρίως δασκάλων και νηπιαγωγών)όσο και στον υπόλοιπο νομό (κυριως νηπιαγωγών και ειδικοτήτων) διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι η Αργολίδα εξαιρέθηκε από τους διορισμούς.

Γεγονός που οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας πολλών Ολοήμερων τμημάτων νηπιαγωγείων αλλά και στην ταλαιπωρία τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών που καλούνται να ΄΄καλύψουν΄΄ τα κένα στην Ερμιονίδα.

Ζητάμε στη δεύτερη φάση διορισμού Αναπληρωτών- που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου– από το Υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν τα κενά ώστε να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες χωρίς προβλήματα.

Για να γίνει αυτό πρέπει και η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου να εισηγηθεί θετικά στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου και να μη θέτει προσκόμματα με δικαιολογίες που δεν τιμούν κανένα και προσβάλουν την κοινή λογική.

Απαιτούμε σε κάθε περίπτωση ισότιμη αντιμετώπιση της Αργολίδας με τους όμορους νομούς.

ΥΓ. Αν υπάρξει μπλοκάρισμα ή καθυστέρηση διορισμών αναπληρωτών τότε ο κίνδυνος σύμπτυξης τμημάτων στις πόλεις και η μετακίνηση μονίμων συναδέλφων στην Ερμιονίδα είναι αναπόφευκτος .

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΕΜΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ Π.Υ.Σ.Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

 

 

- Advertisement -