Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΒΙΒΛΙΑΠαρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου Ισαάκ Μιζάν "Αριθμός Βραχίονα 182641" στο...

Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου Ισαάκ Μιζάν “Αριθμός Βραχίονα 182641” στο Βουλευτικό Ναυπλίου

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αργολίδας σας προσκαλούν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.00 στο Βουλευτικό Ναυπλίου για την παρουσίαση του βιβλίου του Συναδέλφου Φιλολόγου κ. Δημήτρη Χρ. Βλαχοπάνου Ισαάκ Μιζάν, “Αριθμός Βραχίονα 182641” (εκδόσεις Apiros Hora). Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το βιβλίο αφορά στην τραγική πορεία του Αρτινού Εβραίου Ισαάκ Μιζάν και χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων από τη γενέτειρά τους στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου. Ο Ισαάκ Μιζάν είναι η άγρυπνη συνείδηση που μάχεται και θυσιάζεται ανά τους αιώνες για να μένει ζωντανή πάντα η γλυκύτητα του ανθρώπου και να λάμπει στο πρόσωπό του η ομορφιά της ζωής.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και ο Φιλόλογος κ. Γεώργιος Τασσιάς. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αργολίδας κ. Σταύρος Χαρλάς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας κ. Νικόλαος Μπουμπάρης. Θα συντονίσει η κ. Έφη Ντασκαγιάννη, Φιλόλογος Αγγλικής.  Θα προβληθούν βίντεο διάρκειας 8 περίπου λεπτών με αποσπάσματα από συνέντευξη του Ισαάκ Μιζάν και εικόνες από τα στρατόπεδα και την Άρτα.
Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Δημήτρης Χρ. Βλαχοπάνος φιλοξενείται από τους συνδιοργανωτές. Η προηγούμενη ήταν τον Δεκέμβριο του 2015 για την παρουσίαση του βιβλίου Αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ, μια αληθινή ιστορία (δείτε εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=731fd1d-Sl4&t=3127s).
Εγκαινιάζοντας με την παρούσα εκδήλωση τις δραστηριότητές μας για το τρέςχον σχολικό έτος, εκφράζουμε τη βεβαιότητα πως το αργολικό κοινό θα μας τιμήσει με την παρουσία του. Σας περιμένουμε όλους!

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ