Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ επέμβαση του VENUS στο σκάφος το οποίο "έβαζε" νερά και η...

Η επέμβαση του VENUS στο σκάφος το οποίο “έβαζε” νερά και η ανέλκυση από το βυθό του Τολού

Την Κυριακή 17/09/17, το πλοίο μας VENUS με πλοίαρχο τον Ηλία Τριανταφύλλου καθώς επέστρεφε από τη Γλύφα όπου βρισκόταν όλο το καλοκαίρι εκτελώντας μονοήμερες κρουαζιέρες στα νησιά Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο ειδοποιήθηκε από το λιμεναρχείο Ναυπλίου και έσπευσε να βοηθήσει σκάφος το οποίο “έβαζε” νερά δυτικά της νήσου Ψηλής στον Αργολικό κόλπο απέναντι από τα Ίρια .

Τον ιδιοκτήτη του σκάφους και μοναδικό επιβαίνοντα, έναν Γερμανό υπήκοο τον περισυνέλλεξε σώο, πλωτό περιπολικό του λιμεναρχείου Ναυπλίου.

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το VENUS, λίγο όμως πριν την προβλήτα του λιμανιού στο Τολό το σκάφος βυθίστηκε και ακολούθησε ολονύχτια επιχείρηση, από τους δύτες Μ. Κωνσταντινίδη και Δ. Κουδούνα από το καταδυτικό κέντρο Intro Dive σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο.

Την νύχτα στήθηκε πλωτό φράγμα για να αποφευχθεί τυχόν ρύπανση. Σήμερα το πρωί με την συνδρομή ειδικού γερανού και ύστερα από τις κατάλληλες προετοιμασίες έγινε η ανέλκυση του σκάφους από το βυθό του λιμανιού κι ολοκληρώθηκε έτσι η όλη επιχείρηση χωρίς να υπάρξει ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.

Pegasus Cruises

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ