Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑγιασμός στην νέα, επιβλητική πλατεία Λιμνών

Αγιασμός στην νέα, επιβλητική πλατεία Λιμνών

Αγιασμός στην νέα πλατεία (μνημείο ηρώων) της Τ.Κ Λιμνών πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17/9, σε συγκινητικό κλίμα που τελέσθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος Ιερέα π. Πέτρο Αθανασόπουλο και τον εφημέριο του χωριού Ιερέα π. Γεώργιο Γιώργα.

Το μαρτυρικό χωριό πλέον έχει μια επιβλητική πλατεία η οποία αρμόζει στην ιστορία του.

Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου ,των αντιδημάρχων του Δήμου Άργους Μυκηνών, Προέδρων Νομικών Προσώπων, Δημοτικών Συμβούλων του Προέδρου της Τ.Κ Γιώργου Ξύδη, του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού, του Δημάρχου Κορίνθου Αλέκου Πνευματικού και αρκετών κατοίκων.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του φανερά συγκινημένος ανέφερε: Η καταγωγή μου με κάνει να νιώθω βαθιά συγκίνηση και αυτή τη στιγμή, σε αυτό το μεγάλο έργο, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου που βοήθησαν για να υλοποιηθεί αλλα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω και την εκκλησία γιατί συνέβαλε καθοριστικά σε αυτή την προσπάθεια. Αυτός εδώ ο χώρος είναι ένας χώρος ιερός , αν και δεν εκτελέστηκαν εδώ οι άνθρωποι.
Εύχομαι ο χώρος αυτός να γίνει χώρος συγκεντρώσεων για νέους και ηλικιωμένους και να θυμίζει πως ένας άνθρωπος τίμησε την καταγωγή του σε μια δύσκολη εποχή.

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ