Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ συνάντηση για το σχολείο των Μύλων με τον υπουργό Γαβρόγλου

Η συνάντηση για το σχολείο των Μύλων με τον υπουργό Γαβρόγλου

Αμυδρές ελπίδες έχουν διαφανεί πλέον για την αναστολή της απόφασης κλεισίματος του Δημοτικού Σχολείου Μύλων.

Συγκεκριμένα χθες, επιτροπή κατοίκων των Μύλων, με συμμετοχή της προέδρου και του αντιπροέδρου του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου Μύλων, του Παπά Ηλία Ρουμελιώτη και του αντιδημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Κρίγγου συναντήθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τον υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Αντικείμενο της επίσκεψης, να προσπαθήσουν να μεταπείσουν τον υπουργό για να αναστείλει για ένα έτος το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου των Μύλων. Από τα επιχειρήματα της επιτροπής το σημαντικότερο ήταν η δυσκολια στην μεταφορά των μαθητών και οι λόγοι ασφαλείας κατά την μετακίνηση των μαθητών.

Ένα ακόμη πολύ σοβαρό γεγονός το οποίο η επιτροπή έθεσε στο υπουργό είναι ότι έχει ήδη ο ίδιος υπογράψει την αναστολή του κλεισίματος ενός άλλου σχολείου της Αργολίδας, του δημοτικού σχολείου Δήμαινας.

Ο υπουργός μετά την κατ’αρχήν αρνητική του στάση είπε ότι στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας θα δώσει την οριστική του απόφαση. Φυσικά τα παιδιά ακόμη δεν έχουν δει δάσκαλο στο σχολείο τους, ενώ οι γονείς δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους στο δημοτικό του Κιβερίου και αν γίνει μετακίνηση αυτή θα είναι προς το δημοτικό Νέας Κίου ή προς εκείνο που λειτουργεί στο Σκαφιδάκι.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ