Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ8 χρόνια μετά το πρώτο κουδούνι στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας!!!

8 χρόνια μετά το πρώτο κουδούνι στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας!!!

Ήταν Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009, όταν χτύπησε για πρώτη φορά το σχολικό κουδούνι στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, σηματοδοτώντας την έναρξη λειτουργίας του. Στον προαύλιο χώρο του παρόντες 19 μαθητές & μαθήτριες.

Από τότε πέρασαν 8 χρόνια και το κουδούνι που χτύπησε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, βρήκε στον ίδιο προαύλιο χώρο 220 μαθητές.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό. Ο παπα- Κώστας, ιερέας της ενορίας, τέλεσε την Ακολουθία και ευχήθηκε στους μαθητές/τριες, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και επισήμους καλή χρονιά.

Την τελετή του Αγιασμού τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Χρήστος Πετσέλης,ο Πρόεδρος του Τ.Δ Προσύμνης κ. Γιώργος Μπινιάρης,το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας,γονείς, κηδεμόνες κ.ά

Μετά το πέρας του Αγιασμού ακολούθησε η βράβευση των αριστούχωνμαθητών με τα χρηματικά βραβεία ΄΄Κωνσταντίνος Τσιριγώτης΄΄.Τα βραβεία αυτά που πλέον έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση καθηγητών,μαθητών και γονέων,δίνονται προς τιμήν του Κωνσταντίνου Τσιριγώτη-Έλληνα επιχειρηματία που κατάγεται από την Προσύμνη και δραστηριοποιείται στον Καναδά- ο οποίος ήταν ο εμπνευστής αυτής της βράβευσης αλλά και ενεργός αρωγός του σχολείου

Το κτήριο που στεγάζεται το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας είναι κληροδότημα του αείμνηστου Ιωάννη Καραμάνου και εδρεύει στην Προσύμνη (Δήμος Άργους Μυκηνών) . Από την ίδρυσή του, αποτελεί μια αξιόλογη σχολική μονάδα στο χώρο του πολιτισμού, της κουλτούρας και της παιδείας, αφού έχει κερδίσει την αγάπη και τις εντυπώσεις όλης της Αργολίδας που μέσα σε αυτή δραστηριοποιείται σαν ζωντανό κύτταρό της.

Για πρώτη φορά, η φετινή χρονιά ξεκινάει με την συγκρότηση τριών τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου, αποτελούμενα από 24 μαθητές ανά τμήμα.

Στόχος για το άμεσο μέλλον αποτελεί η ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος κτιρίου αλλά και η ανέγερση νέας σχολικής πτέρυγας που θα στεγάσει το Λύκειο καθώς και μιας ευρύχωρης, σύγχρονης και λειτουργικής αίθουσας εκδηλώσεων.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές & τις μαθήτριες, τη διεύθυνση ,το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους γονείς και κηδεμόνες, που με την επιλογή,την εμπιστοσύνη και την ενεργή παρουσία τους στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την ύπαρξη και το έργο του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή, εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.

για το Δ.Σ η Γενική Γραμματέας
Τσακνή – Κουικόγλου Μαριάννα

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ