Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΜελέτη επέκτασης του Γαλατά αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής - Υπογειοποιούνται τα αντλιοστάσια...

Μελέτη επέκτασης του Γαλατά αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής – Υπογειοποιούνται τα αντλιοστάσια του αποχετευτικού δικτύου των Σπετσών

Τη χρηματοδότηση των μελετών δύο έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα στις Σπέτσες και τον Γαλατά του δήμου Τροιζηνίας, συνολικού προϋπολογισμού 630.000 ευρώ, από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παν. Χατζηπέρου.

Η πρώτη αφορά στη μελέτη επέκτασης–αναθεώρησης του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλης Γαλατά, προϋπολογισμού 449.977 ευρώ, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να εκπονηθούν οι σχετικές εργασίες κτηματογράφησης και πολεοδόμησης για την αναθεώρηση του σχεδίου πόλης και την επέκτασή του βάσει του νέου σχεδίου. Η ολοκλήρωση του «θα συμβάλλει στην ορθολογική πολεοδόμηση και οργάνωση των χρήσεων γης και γενικότερα στην αναβάθμιση και βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Γαλατά», σημείωσε ο αντιπερειφερειάρχης, προσθέτοντας ότι ο Γαλατάς – έδρα του δήμου απέναντι από τον Πόρο, με πληθυσμό 2.195 κατοίκους (ΕΛΣΤΑΤ – 2011), εκτείνεται νομίμως σε 25 εκτάρια και με προβλεπόμενη επέκταση σε 40 εκτ.- θα αλλάξει όψη «με τον καθορισμό χρήσεων γενικής κατοικίας με τον αναγκαίο κοινωνικό εξοπλισμό και τη δημιουργία χώρων αθλητισμού και εκπαίδευσης».

Η δεύτερη μελέτη αφορά στην υπογειοποίηση των αντλιοστασίων του αποχετευτικού δικτύου και των εγκαταστάσεων καθαρισμού λυμάτων του δήμου Σπετσών, προϋπολογισμού 129.728 ευρώ.

Με τη μελέτη αυτή, θα γίνει προσαρμογή στις υποδείξεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία αποφάνθηκε για την ανάγκη υπογειοποίησης των 9 από τα 12 αντλιοστασίων του έργου, τα οποία αρχικά είχαν υπολογίστηκαν υπέργεια. Το σκεπτικό της απόφασης αποσκοπεί κυρίως στην προστασία της πολιτιστικής εικόνας του οικισμού των Σπετσών, ο οποίος είναι παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός και βεβαίως προς όφελος των μόνιμων κατοίκων και των τουριστών και παραθεριστών του νησιού.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ