Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑ“Ξέμεινε” το ασθενοφόρο πριν την διακομιδή!

“Ξέμεινε” το ασθενοφόρο πριν την διακομιδή!

Η τραγική κατάσταση με την έλλειψη ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που επικρατεί στην Ηλεία αποκαλύφθηκε στο μεγαλείο της χθες, όταν ασθενοφόρο που ήταν έτοιμο να κάνει διακομιδή ασθενούς σε σοβαρή κατάσταση ‘ξέμεινε’ στο προαύλιο του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας!

Η κατάσταση που επικρατεί είναι πραγματικά τραγελαφική και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το συμβάν με τον ηλικιωμένο, η ζωή του οποίου σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι χθες το βράδυ κρεμόταν σε μία κλωστή, έρχεται να χτυπήσει καμπανάκι.

Στο περίμενε…

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ‘Πατρίς’, ο ηλικιωμένος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκε χθες από τον γιο του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μετά από εξετάσεις και αφού η κατάστασή του επιδεινώθηκε, η εφημερεύουσα γιατρός έκρινε αναγκαία την μεταφορά του στο Νοσοκομείο ‘Άγιος Ανδρέας’ Πατρών και κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ετοιμάζοντας παράλληλα το φάκελό του.

Ο ηλικιωμένος μπήκε στην αναμονή και περίμενε την έλευση του ασθενοφόρου από τις 2 το μεσημέρι, με την υγεία του διαρκώς να επιδεινώνεται. Τελικά, το ασθενοφόρο έφθασε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας γύρω στις 5:30 το απόγευμα και οι δικοί του ανακουφίστηκαν που επιτέλους θα γινόταν η μεταφορά.

Δεν ξεκίνησε ποτέ

Η ανακούφισή τους ωστόσο δεν διήρκησε πολύ, αφού τα δεδομένα άλλαξαν πολύ γρήγορα. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε εντός του ασθενοφόρου, που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο επειγόντων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, τοποθετήθηκε οξυγόνο, έγιναν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις, μπήκε στο ασθενοφόρο και η γιατρός που θα τον συνόδευε στην Πάτρα αλλά… το ασθενοφόρο δεν ξεκίνησε ποτέ.

Έπαθε βλάβη ακριβώς την ώρα που επρόκειτο να ξεκινήσει για την μεταφορά του ασθενούς! Ο γιος του ηλικιωμένου έκπληκτος είδε τους τραυματιοφορείς να βγάζουν το οξυγόνο και να κατεβάζουν τον ηλικιωμένο από το ασθενοφόρο, τον οποίο και μετέφεραν εκ νέου εντός του Νοσοκομείου.

Το πλήρωμα ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά με το συγκεκριμένο ασθενοφόρο και ότι θα έπρεπε να κληθεί άλλο. Πράγματι, η γιατρός κάλεσε εκ νέου το ΕΚΑΒ και ζήτησε νέο ασθενοφόρο, ωστόσο εκείνη την ώρα δεν ήταν διαθέσιμο.

Παρακαλούσε το ΕΚΑΒ

Όπως καταγγέλλει ο γιος του ηλικιωμένου κάλεσε και ο ίδιος το 166, παρακαλώντας να σταλεί ένα ασθενοφόρο γιατί κινδύνευε η ζωή του πατέρα του, ωστόσο φέρεται ότι του είπαν να περιμένει μέχρι να βρεθεί ασθενοφόρο, χωρίς να του προσδιορίζουν το πότε. Μάλιστα, ο ίδιος ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ότι υπήρχε σταθμευμένο ένα ασθενοφόρο στο προαύλιο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αλλά έλαβε απάντηση ότι εκείνο δεν μετακινείται. Τελικά, νέο ασθενοφόρο έκανε την εμφάνισή του λίγο πριν τις 9 το βράδυ, και αφού ο ηλικιωμένος είχε πέσει σε κωματώδη κατάσταση, οπότε και έγινε η μεταφορά.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ