Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΕπικίνδυνη η αναζωπύρωση της ιλαράς- Ο ΠΙΣ ζητεί από ΚΕΕΛΠΝΟ και ΥΥΚΑ...

Επικίνδυνη η αναζωπύρωση της ιλαράς- Ο ΠΙΣ ζητεί από ΚΕΕΛΠΝΟ και ΥΥΚΑ να εντείνουν τις προσπάθειες ενημέρωσης του πληθυσμού για τον εμβολιασμό

Οι συνέπειες του αντιεμβολιαστικού κινήματος, τα πλοκάμια του οποίου έχουν φθάσει μέχρι την Ελλάδα, έκαναν την εμφάνισή τους.
Η ιλαρά – μία ¨ξεχασμένη¨ νόσος για πολλά χρόνια η οποία είναι πιο σοβαρή σε βρέφη και ενήλικες λόγω επιπλοκών – φαίνεται ότι αναζωπυρώθηκε και στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ κατά τα προηγούμενα έτη στην Ελλάδα καταγραφόταν πολύ μικρός αριθμός σποραδικών περιστατικών ιλαράς (περίπου ένα κρούσμα ετησίως την τελευταία 3ετία), κατά το τελευταίο 4μηνο και μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2017 έχουν καταγραφεί 100 περιστατικά. Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος επέκτασης της νόσου και στη χώρα μας, μετά τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, όπου έχουν εκδηλωθεί σοβαρές επιδημικές εξάρσεις ιλαράς, είναι υπαρκτός.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας να εντείνουν τις προσπάθειές τους για ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τον εμβολιασμό προκειμένου να μην εξαπλωθεί η νόσος. Η συνεργασία του ΠΙΣ προς αυτή την κατεύθυνση είναι δεδομένη. Παράλληλα, ο ΠΙΣ προγραμματίζει ενέργειες προκειμένου το αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο έχει πάρει διαστάσεις και στην Ελλάδα, να υποχωρήσει.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ