Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣLIFESTYLEΈνα CD του Νίκου Χριστοδούλου, Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Άργους το δώρο...

Ένα CD του Νίκου Χριστοδούλου, Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Άργους το δώρο της Μπέτυς Μπαζιάνα στην Μπριζίτ Μακρόν

Κατά τη πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν δόθηκαν, όπως πάντα σε επίσημες επισκέψεις, δώρα στον Γάλλο Πρόεδρο και την πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιέ-Μακρόν.

Όπως ανακοινώθηκε, το προσωπικό δώρο της συζύγου του Πρωθυπουργού Μπέτυς Μπαζιάνα στην Μπριζίτ Μακρόν ήταν ένα βιβλίο με τα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη σε γαλλική μετάφραση και ένα CD του μαέστρου και συνθέτη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Άργους Νίκου Χριστοδούλου με έργα Νίκου Σκαλκώτα.

H γαλλική έκδοση των ποιημάτων του Καβάφη κυκλοφορεί από τον οίκο Γκαλιμάρ σε μετάφραση Κωνσταντίνου Δημαρά και Μαργκερίτ Γιουρσενάρ. Στο διπλό CD, το οποίο κυκλοφορεί από την σουηδική εταιρεία BIS, ο Νίκος Χριστοδούλου διευθύνει τα κορυφαία έργα του Σκαλκώτα “36 Ελληνικοί Χοροί” και “Η επιστροφή του Οδυσσέα” με την Συμφωνική Ορχήστρα του BBC.

Η Μπριζίτ Μακρόν είναι φιλόλογος και αγαπά ιδιαίτερα την κλασική μουσική, το πιάνο και την όπερα. Το δώρο αυτό της έδωσε η Μπέτυ Μπαζιάνα μέσα στο αυτοκίνητο που τις μετέφερε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Ακρόπολη. Στη συνέχεια, μέσω της εθιμοτυπίας, η σύζυγος του Πρωθυπουργού χάρισε στην Μπριζίτ Μακρόν σκουλαρίκια και κολιέ με πέρλα, αντίγραφα κοσμημάτων του 4ου αιώνα π.Χ. από το Μουσείο Μπενάκη.

Το CD αυτό του Νίκου Χριστοδούλου έχει αποσπάσει πολλές σημαντικές δισκογραφικές διακρίσεις και βραβεύσεις στη Γερμανία, την Γαλλία, την Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ (“CD του μήνα”, επιλογή στα “Καλύτερα CD του έτους” κτλ.), όπως και γενικότερα όλη η δισκογραφία του με συμφωνικά έργα του Σκαλκώτα, με ευρωπαϊκές ορχήστρες για την εταιρεία BIS. Με την ευκαιρία σημειώνουμε ότι ο Νίκος Χριστοδούλου, εκτός από τη συνεργασία του με την Συμφωνική Ορχήστρα του BBC, συνεργάζεται ως μαέστρος και συνθέτης με μεγάλες ορχήστρες του Λονδίνου, όπως η Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών, με την οποία πραγματοποιεί συναυλίες και διεθνείς περιοδείες, και η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η οποία παρουσίασε έργο του πέρυσι στις εναρκτήριες συναυλίες του Φεστιβάλ ΜΙΤΟ στο Τορίνο και τη Σκάλα του Μιλάνου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ