Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΣπέτσες: Πλήθος επισκεπτών για την αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας

Σπέτσες: Πλήθος επισκεπτών για την αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας

Πλήθος επισκεπτών παρακολούθησε χθες βράδυ στις Σπέτσες την αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1822, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος, με την επωνυμία «Αρμάτα» .

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο δημαρχείο του νησιού, όπου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης, ο διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, Δημήτρης Νανόπουλος. Στην ομιλία του ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης τόνισε ότι «είμαστε για άλλη μία φορά εδώ, για να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας», προσθέτοντας πως «πρέπει κάθε μέρα να είμαστε όλοι μαζί, ώστε να είμαστε υπηρέτες των έννομων συμφερόντων του ελληνικού λαού». Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «όσο εμείς, οι θεσμικοί παράγοντες, είμαστε πιο κοντά στον πολίτη και του δίνουμε άμεσες λύσεις στα προβλήματά του, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να ξεπεράσουμε και την κρίση». Μιλώντας για τον Δημήτρη Νανόπουλο, ο δήμαρχος τον χαρακτήρισε μεγάλο Έλληνα και από αυτούς, όπως είπε χαρακτηριστικά, που τόλμησαν.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Νανόπουλος, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την τιμή που του έκανε το δημοτικό συμβούλιο.

Στην συνέχεια έγινε η αναπαράσταση της ναυμαχίας των Σπετσών με πλήθος επισκεπτών να έχει συγκεντρωθεί σε όλη παραλιακή ζώνη, για να την παρακολουθήσει.

Η αναπαράσταση ξεκίνησε με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και στην συνέχεια ο φιλόλογος Βασίλης Μπακύρας εξιστόρησε τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, σε κείμενα του επίσης φιλόλογου Παύλου Παρακευαίδη.

Ταυτόχρονα, ομοίωμα της τουρκικής ναυαρχίδας παραδιδόταν στις φλόγες, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ρίψη εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων. Στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, φορέων, συλλόγων κ.α.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ