Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣΝέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, προνόμια και εκπτωτικές προσφορές για τον επιβάτη ανήγγειλε η...

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, προνόμια και εκπτωτικές προσφορές για τον επιβάτη ανήγγειλε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με προσήλωση στη στρατηγική της δέσμευση για συνεχόμενη αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς τους επιβάτες, μέσα από νέες σύγχρονες ηλεκτρονικές εφαρμογές, προνόμια και εκπτωτικές προσφορές, δίνει πλέον τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης κράτησης θέσης και έκδοσης εισιτηρίου ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου.

ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Μια νέα υπηρεσία έχουν στη διάθεσή τους οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο λογισμικό Android. Κατεβάζοντας τη νέα εφαρμογή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορούν να εκδίδουν το εισιτήριό τους μόνο με τη χρήση του κινητού, γρήγορα όπου και αν βρίσκονται οποιαδήποτε στιγμή.

Επίσης μέσω της νέας εφαρμογής οι επιβάτες θα μπορούν να αποθηκεύουν τα εισιτήριά τους σε εφαρμογές πορτοφολιού, σε μορφή passbook, έχοντάς τα διαθέσιμα ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης (offline).

Τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή έκδοσης εισιτηρίων για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν συσκευές οι οποίες λειτουργούν με λογισμικό IOS (συσκευές apple).

Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα εκδίδονται από τις εφαρμογές και την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

Ο έλεγχος των εισιτηρίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα γίνεται με νέες συσκευές που θα έχει στη διάθεσή του το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ηλεκτρονικά πάνω στην αμαξοστοιχία και θα παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίου από κλειστούς σταθμούς και πάνω στο τραίνο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Τη νέα εφαρμογή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορούν να την “κατεβάσουν” οι επιβάτες οι οποίοι χρησιμοποιούν λογισμικό Android από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.trainose.passenger

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Με την έκδοση εισιτηρίων πολλαπλών διαδρομών παρέχεται στον κάτοχο τους έκπτωση για συχνά ταξίδια στην ίδια διαδρομή και ισχύουν για 6, 15 και 30 ημέρες ή και για 3,6 και 12 μήνες ανάλογα με τη διαδρομή.

Επίσης οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν κάρτες και για συγκεκριμένο αριθμό ταξιδιών ανάλογα με τη διαδρομή (2,3,4,5,6 ταξιδιών, μετ΄ επιστροφής).

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Για τις διαδρομές στην Ελλάδα, στις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχονται οι πιο κάτω εκπτώσεις (με εξαίρεση ορισμένες διαδρομές):

ΕΚΠΤΩΣΗ 50%

Σε παιδιά 4-12 ετών, μαθητές, πολύτεκνους,
ΑΜΕΑ και ανάπηρους σε ποσοστό άνω του 67%,
Στους φοιτητές ΑΕΙ, οι οποίοι ταξιδεύουν από τον τόπο κατοικίας τους (νοείται ο νομός στον οποίο ανήκει ο τόπος κατοικίας) στην έδρα της σχολής τους ή του τμήματος φοίτησης και αντίστροφα.
ΕΚΠΤΩΣΗ 25%

Σε Φοιτητές – Σπουδαστές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ,
Στους νέους κάτω των 24,
Σε άτομα άνω των 65 ετών,
Στο στρατιωτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, όπως και στους οπλίτες θητείας
Σε ομάδες άνω των 6 ατόμων (έως 49 ατόμων)
ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣH

Σε ομάδες Άνω των 50 ατόμων
Όλες οι παραπάνω εκπτώσεις εφαρμόζονται διαδοχικά μέχρι συνολικού ποσού έκπτωσης ύψους 40% στην πλήρη τιμή του εισιτηρίου

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ
Ηλεκτροκίνητα τραίνα στον ανακαινισμένο σταθμό Αθηνών
Ο ανακαινισμένος Σταθμός των Αθηνών (Λαρίσης) με τις νέες εγκαταστάσεις αναβαθμίζει τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών , διαθέτοντας πλέον πέντε νέες γραμμές, τρεις νέες, σύγχρονες, στεγασμένες αποβάθρες επιβατών, νέα υπόγεια διάβαση που συνδέει τις αποβάθρες με σύγχρονους ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες και στεγασμένες προσβάσεις προς τους χώρους του παλιού σταθμού.

Οι νέες εγκαταστάσεις υποστηρίζονται από σύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, ενώ ο Σταθμός διαθέτει και όλους τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους για τη λειτουργία του.

Με τα νέα ηλεκτροκίνητα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό το Κιάτο, τη Χαλκίδα και το Αεροδρόμιο οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν απευθείας και χωρίς μετεπιβίβαση.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ (PIS)
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω των Συστημάτων Πληροφόρησης Επιβατικού Κοινού (PIS) που έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους, τους χώρους αναμονής και τις αποβάθρες των Σιδηροδρομικών Σταθμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, αλλά και στους κύριους σταθμούς των Προαστιακών γραμμών της Αθήνας, δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες και επισκέπτες να πληροφορηθούν για τις ώρες άφιξης, αναχώρησης και διέλευσης των αμαξοστοιχιών σε πραγματικό χρόνο.

ΘΥΡΙΔΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΩΝ (LOCKERS)
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει τη δυνατότητα χρήσης θυρίδων φύλαξης χειραποσκευών με χρονοχρέωση σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς:

Αθήνας (ωράριο λειτουργίας 06:00 – 00:00)
Θεσσαλονίκης (ωράριο λειτουργίας 04:30 – 23.00)
Λάρισας (όλο το 24ωρο)
Πάτρας (ωράριο λειτουργίας 05:30 – 22:30)

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ COSCO

Κατά το έτος 2016 διακινήθηκαν, από τον Λιμένα Νέου Ικονίου προς Κεντρική Ευρώπη, 211 τραίνα με 7.579 containers (6.916 – 40 ποδών και 663 – 20 ποδών, δηλαδή συνολικά 14.495 containers 20 ποδών).

Επίσης, από τον Μάρτιο 2016, ξεκίνησαν μεταφορές έμφορτων, με containers, βαγονιών από την αντίθετη κατεύθυνση – από Κεντρική Ευρώπη προς τον Λιμένα Νέου Ικονίου. Κατά το έτος 2016 διακινήθηκαν, προς τον Λιμένα Νέου Ικονίου 49 τραίνα.

Για το έτος 2017 και μέχρι 06.09.2017, διακινήθηκαν, από τον Λιμένα Νέου Ικονίου προς Κεντρική Ευρώπη, 214 τραίνα με 7.298 containers (6.426 – 40 ποδών και 872 – 20 ποδών, δηλαδή συνολικά 13.724 containers 20 ποδών).

Οι μεταφορές έμφορτων, με containers, βαγονιών από την αντίθετη κατεύθυνση – από Κεντρική Ευρώπη προς τον Λιμένα Νέου Ικονίου κατά το έτος 2017, έφθασαν τα 150 τραίνα.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ