Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΑπό το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» στα Ψέματα με Πρόγραμμα: άρθρο της Σόνιας Τάνταρου...

Από το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» στα Ψέματα με Πρόγραμμα: άρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου

Από το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» στα Ψέματα με Πρόγραμμα άρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου, Δικηγόρου Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας ΥΔΔΑΔ, Μέλους των Τομέων Οικονομίας και Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Πολιτικού Στελέχους Νέας Δημοκρατίας – Πολιτευτή Αργολίδας

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η Θεσσαλονίκη έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα προσφιλές πεδίο ανάπτυξης της καταδημαγώγησης και της παραπλάνησης του Ελληνικού λαού. Με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος χρησιμοποιεί το βήμα της για να εξακοντίζει λαϊκίστικες πομφόλυγες και αδίστακτα ψέματα, επιχειρώντας απροσχημάτιστα τον αποπροσανατολισμό των Ελλήνων πολιτών.
Η αρχή έγινε με το περίφημο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», στις 13 Σεπτεμβρίου 2014, όταν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τότε κ. Τσίπρας στο πλαίσιο της «τελικής εφόδου» του προς την εξουσία, εξήγγειλε πολυθόρυβα ένα γιγάντιο πρόγραμμα οικονομικής αναζωογόνησης του τόπου, ύψους 12 δις ευρώ, το οποίο ουδέποτε εφάρμοσε στη συνέχεια, αφού εν τω μεταξύ υπέγραψε το 3 ο Μνημόνιο, με το οποίο ανέλαβε βαρύτατες δεσμεύσεις έναντι των δανειστών και επιβάρυνε έτι επαχθέστατα τους Έλληνες πολίτες.
Ακολούθησε η ΔΕΘ του 2015, όταν ο Πρωθυπουργός πλέον κ. Τσίπρας επεχείρησε ανεπιτυχώς να «μακιγιάρει» με φληναφήματα τη μεταστροφή της πολιτικής του από την ως τότε αντιμνημονιακή πολεμική στην άκριτη φιλομνημονιακή απολογητική και κλιμάκωσε την ρητορική του διερωτώμενος δημοσίως αν «έχει σύνορα η θάλασσα», εγείροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μείζονα ερωτήματα για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του. Κορύφωση αποτέλεσε η εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ του 2016, και πάλι ως Πρωθυπουργού, όταν προχώρησε σε βαρύγδουπες υποσχέσεις που ουδέποτε υλοποίησε, αναγκάζοντας τη Νέα Δημοκρατία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της να κάνει λόγο για το «δεκατριάρι των ψεμάτων» του. Κατόπιν όλων αυτών των παλινωδιών του κ. Τσίπρα, προσφυώς ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος στις 29-8-2017, σχολίασε καυστικά: «Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά η ΔΕΘ, είναι ένα μόνιμο σκηνικό ψεύδους. Ένας βωμός όπου η αλήθεια θυσιάζεται για λόγους καθαρής ιδιοτέλειας».

Εφέτος, με αφορμή τις εκδηλώσεις της 82 ης ΔΕΘ, όλα δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας για λογαριασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τη Θεσσαλονίκη και πάλι για ένα νέο γύρο ψεμάτων. Να επιχειρήσει ανενδοίαστα να διαβουκολήσει τους Έλληνες και με παραπειστικές λαϊκίστικες υποσχέσεις να «εξαγοράσει» χρόνο για την
παραμονή του στην εξουσία. Μόνο που πλέον η αμείλικτα ζοφερή πραγματικότητα δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια για τέτοιου είδους ελιγμούς. Είναι υποχρεωμένος να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις σε πιεστικά ερωτήματα, χωρίς υπεκφυγές και αοριστίες.
Κατ’ αρχάς, λοιπόν, οφείλει να ξεκαθαρίσει πότε θα οριστικοποιηθούν τα μέτρα και οι τρόποι ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους που κάποτε θεωρούσε αιχμή της πολιτικής του, χωρίς ως τώρα να έχει πετύχει τίποτα γι’ αυτό. Επίσης, υποχρεούται να διευκρινίσει τι γίνεται με το ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο φαίνεται ότι πια έχει παραπεμφθεί στις Ελληνικές καλένδες. Ακόμη έχει καθήκον να αποσαφηνίσει τι προτίθεται να πράξει για την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι από την αρχική πρόβλεψη για αύξηση 2,8 % του ΑΕΠ το 2017, έχουν βάσει των τελευταίων εκτιμήσεων συρρικνωθεί σε πρόβλεψη για ένα αναιμικό 1,8 % του ΑΕΠ. Τέλος πρέπει να προσδιορίσει ευκρινώς τι κάνει η χώρα με την αξιοποίηση του «Πακέτου Γιούνκερ» και με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, όταν σύμφωνα με στοιχεία του EFSI, η Ελλάδα έχει δεσμεύσει λιγότερο από 1 δις ευρώ, από συνολικά προβλεπόμενους πόρους 35 δις ευρώ από αυτό και όταν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μειώθηκε κατά 118 εκατ. ευρώ έναντι του 2015 και κατά 462 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του 2016.
Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας οφείλει να εξηγήσει τι γίνεται με το ύψος του πλεονάσματος του προϋπολογισμού, και την υπόσχεσή του για μείωση στο 2,5 % το 2019 και στο 2,0 % το 2020, όταν έχει υπογράψει με τους δανειστές συμφωνίες για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5 % του ΑΕΠ για το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022, και έχει δεσμεύσει την Ελλάδα σε διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060. Αλλά επιπλέον, ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει εξηγήσεις και για ένα ζήτημα που παρά τις μέχρι πρότινος διαβεβαιώσεις του έχει μεταβληθεί σε εφιάλτη για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, καθώς 954.114 φορολογούμενοι είδαν μέχρι τον Ιούνιο του 2017 να υφίστανται κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους,
ενώ 1.600.000 ακόμη αντιμετωπίζουν το φάσμα της κατάσχεσης, παρά τις δεσμεύσεις του για τη θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού.
Όλα αυτά τα αγωνιώδη ερωτήματα των Ελλήνων πολιτών χρήζουν πειστικών απαντήσεων από τον κ. Τσίπρα . Αν όμως (που είναι και το πιθανότερο), εξακολουθήσει να επιδίδεται στις αγαπημένες του λεξιμαγείες, επιχειρώντας να προσπεράσει με ψέματα τα αδιέξοδα της πολιτικής του και να χτίσει με ψέματα το πρόγραμμά του, η επικοινωνιακή επιχείρηση «Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη», θα αποδειχθεί για μια ακόμη φορά συνώνυμη του ιδιότυπου story «Ο Τσίπρας στη χώρα των Ψεμάτων», πράγμα που ούτε στη συμπρωτεύουσα αξίζει, να χρησιμοποιείται, δηλαδή, ως «βήμα» μιας αδίστακτης εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, αλλά ούτε και στον Ελληνικό λαό ταιριάζει να καθίσταται αποδέκτης ασύστολων ψευδολογιών, από έναν αδίστακτο πολιτικό και μια ανερμάτιστη κυβέρνηση.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ