Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑναπτυξιακή Δύναμη – Νέα Πορεία “Το Επιμελητήριο Αργολίδας και οι «ευαισθησίες»...

Αναπτυξιακή Δύναμη – Νέα Πορεία “Το Επιμελητήριο Αργολίδας και οι «ευαισθησίες» της παράταξης Δαμούλου”

Παρά τις συσσωρευμένες εμπειρίες από λάθη & ανικανότητα που διαμορφώνουν τα σημερινά αδιέξοδα· παρά την ευκολία πληροφόρησης και επαφών με ολόκληρο τον προοδευμένο δημοκρατικό κόσμο, υπάρχουν ακόμη σήμερα στον τόπο μας δυνάμεις που αδυνατούν να κατανοήσουν τα αυτονόητα και συνεχίζουν να σκέπτονται και να λειτουργούν με τον ίδιο προβληματικό τρόπο μικρόνοιας και εξυπηρέτησης βραχύβιων πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Η οικονομική πρόοδος και η δημοκρατική λειτουργία θεσμών όπως τα Επιμελητήρια, είναι ζητήματα αλληλένδετα στην οικονομική και πολιτική μας κουλτούρα, αλλά φαίνεται πως δεν ισχύει το ίδιο για εκείνη της παράταξης Δαμούλου.

Οδεύοντας προς τις εκλογές του Επιμελητηρίου Αργολίδας έχουμε προτείνει το πρώτο αυτονόητο μέτρο εξυπηρέτησης των μελών : την υιοθέτηση τριών (3) εκλογικών κέντρων ώστε η εκλογική διαδικασία να διευκολυνθεί για όλα τα μέλη και να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Τον αυτονόητα δημοκρατικό ρόλο ενός Επιμελητηρίου που εξασφαλίζει καίριες συμμετοχικές διαδικασίες για τη λειτουργία και την ανάπτυξή του, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο, αδυνατεί να κατανοήσει η μικρο – κομματική σκοπιμότητα της παράταξης Δαμούλου, αρνούμενη την υιοθέτηση εκλογικών κέντρων στο Άργος, το Ναύπλιο και το Κρανίδι. Μας κατηγόρησε μάλιστα για συνεργασία με «εξωθεσμικούς», υπονοώντας τις συναντήσεις που είχαμε με τους Δημάρχους κκ Κωστούρο, Γκάτζιο και Σφυρή, ενώ θα έπρεπε να υιοθετεί κάθε δράση που ενισχύει το ρόλο του Επιμελητηρίου ιδιαίτερα στο πλευρό της Τ.Α. Σημειωτέον δε, πως ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου κ. Παϊβανάς, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμ/ρίου συμφώνησε με την πρόταση και μάλιστα πρότεινε να βοηθήσει υλικά και τεχνικά το ενδεχόμενο εκλογικού κέντρου στο Ναύπλιο, στα γραφεία του Συλλόγου. Πόσο πιο αυτονόητη μπορεί να είναι η υποχρέωση ενός δημοκρατικού θεσμού να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη των συμμετοχικών διαδικασιών, ώστε να γίνει κατανοητή και από τον κ. Δαμούλο και τους συνεργάτες του;

Μετά από πολύ έντονη δική μας πίεση κατέληξε να προτείνει την τοποθέτηση κάλπης μόνο στο Κρανίδι !! Η περιοχή Ναυπλίου – Λυγουριού – Επιδαύρου κλπ. δεν χρειάζεται να έχει εύκολη πρόσβαση στην εκλογική διαδικασία, κατά την απερχόμενη διοίκηση του κ. Δαμούλου. !!!
Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα που αναδείξαμε και θα συνεχίσουμε τη μάχη γι’αυτό αφορά στην κατάργηση του «Τουριστικού Τμήματος» του Επιμελητηρίου, με απόφαση της πλειοψηφίας που ελέγχεται από τον κ. Δαμούλο. Σε μια περιοχή όπου υπάρχει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, που γνωρίζει επίσης έντονες αναζητήσεις για την καλύτερη ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και επομένως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη στήριξη και συνδρομή, η παράταξη Δαμούλου καταργεί το τμήμα.

Κλασική περίπτωση ολοκληρωτικής λογικής, ξένης προς τις αναπτυξιακές ανάγκες και απαιτήσεις του τόπου, εντελώς απαρχαιωμένης σε σχέση με τις διεθνείς πρακτικές, η παλαιομοδίτικη λογική της παράταξης Δαμούλου παραπέμπει σε πρακτικές του «Ότι δεν ελέγχουμε, το διαλύουμε», που θεωρούσαμε τόσο ξεπερασμένες, αλλά η συγκεκριμένη παράταξη επιμένει εν έτη 2017 να γυρνάει το χρόνο πίσω.

Αφού δεν κατάφεραν να προχωρήσουν το πρόγραμμα «Τουρισμός» στο Επιμελητήριο και το σταμάτησαν, παραιτήθηκαν από το Δ.Σ. δύο δικοί τους σύμβουλοι – ο Γ. Γραμματέας και ο υπεύθυνος τουρισμού – γι΄ αυτόν τον λόγο, τώρα προτείνουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και την κατάργηση ολόκληρου του Τουριστικού τμήματος. !!! ΝΤΡΟΠΗ κ. συνάδελφοι !!

«Η Αναπτυξιακή Δύναμη-Νέα Πορεία» αντιλαμβανόμενη τη μεγάλη σημασία που έχει σήμερα ένα ουσιαστικά μοντέρνο Επιμελητήριο αρωγός των δυνάμεων της τοπικής οικονομίας και της προόδου, θα συνεχίσει να ενημερώνει την κοινή γνώμη για τις θέσεις της και να μάχεται ακόμη και για τα αυτονόητα. Ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική και κοινωνική κρίση αναζητά λύσεις σε καινοτόμες ιδέες και ανοιχτόμυαλες πρακτικές, θεωρούμε πρόσθετο χρέος μας να αντιταχθούμε στις παλαιομοδίτικες ιδέες και πρακτικές όπως αυτές εκφράζονται από την παράταξη Δαμούλου.

Για την Αναπτυξιακή Δύναμη-Νέα Πορεία

Χάρης Μαυράκης – Βασιλόπουλος Θοδωρής

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ