Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑ«Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» Σεπτέμβρη και Οκτώβρη 2017

«Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» Σεπτέμβρη και Οκτώβρη 2017

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης ο «Λεωνίδας» συνδιοργανώνουν το φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη», σε συνεργασία με πολλούς φορείς της πόλης και της Λακωνίας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» του 2017 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας και ενισχύεται από τη συνεργασία του γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων συνεργάζονται εκατοντάδες εθελοντές που συμμετέχουν μέσα από 27 και πλέον συλλογικούς φορείς της Σπάρτης.

Στο δελτίο τύπου που υπογράφει η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα αναφέρεται ότι πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια της ιστορικής Σπάρτης να ξαναβρεί τη θέση της στο «χάρτη» της πολιτισμικής ανέλιξης και της τουριστικής ανάπτυξης.

Όλοι οι διοργανωτές δηλώνουν αποφασισμένοι κι έτοιμοι να δρομολογήσουν δράσεις και ενέργειες που θα δημιουργήσουν δυναμικές και πρωτότυπες παρεμβάσεις, σε συνεργασία με θεσμούς και φορείς που αντιλαμβάνονται το όραμα της Παγκόσμιας Σπάρτης».

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη Παγκόσμια Πόλη» ξεκινά το Σεπτέμβριο του 2017 τα πρώτα βήματά του και όλοι έχουν θέση σε αυτή την αποστολή.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν το Σάββατο 16/9 ώρα 20:00 από το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Σημειώνεται ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ