Ανδριανός σε Μπαξεβανάκη: Να δοθεί παράταση στην ασφυκτική προθεσμία δήλωσης για Δημόσια ΙΕΚ ώστε να μην αποκλειστούν υποψήφιοι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και ΓΕΛ

- Advertisement -

Ο αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Με την απάντησή του, ο Υφυπουργός επιβεβαιώνει ότι αποκλείονται από τη διαδικασία εγγραφών όσοι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και ΓΕΛ δεν προλάβουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως την Παρασκευή. Η προχειρότητα του σχεδιασμού που οδήγησε σε αυτή την προβληματική κατάσταση, με την προθεσμία που ανακοινώθηκε μόλις πριν λίγες μέρες στους υποψηφίους, δεν κρύβεται πίσω από ρητορικές ακροβασίες.

- Advertisement -

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία είναι να δοθεί άμεση παράταση στην ασφυκτική προθεσμία, ώστε οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι Λυκείου να μην χάσουν το δικαίωμα απόκτησης, χωρίς κόστος, τίτλου σπουδών επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Διαφορετικά, τονίζουμε εκ νέου, πολλοί απόφοιτοι Λυκείου ή θα χάσουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τον τίτλο σπουδών τους, ή θα στραφούν στα Ιδιωτικά ΙΕΚ, επωμιζόμενοι σημαντική οικονομική επιβάρυνση σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Και η ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη θα βαρύνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση”.

 

 

 

- Advertisement -