Χορταστική και πρωτότυπη σαλάτα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το κοτόπουλο με όσπρια και σύκα.
Υλικά
4 σύκα φρέσκα, πλυμένα και κομμένα στα τέσσερα
300γρ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο ή ψημένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 αγγούρι μεγάλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 ματσάκι ρόκα καθαρισμένη και πλυμένη
1 κουτ. γλυκού σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Αναμιγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια και το αγγούρι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το σουσάμι και ανακατεύετε.
Στρώνετε τα φύλλα της ρόκας σε στενόμακρη πιατέλα και τοποθετείτε εκεί το μίγμα της σαλάτας. Από πάνω τοποθετείτε τα κομμένα σύκα.
Μόλις έρθει η ώρα να σερβίρετε, σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας, μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα, και περιχύνετε τη σαλάτα.
Το κλασικό παιδικό έργο του Κάρολου Ντίκενς, «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» είχαν την χαρά να…
Ασταμάτητος ο Διομήδης Άργους κόντρα στον Ολυμπιακό/Όμιλος Ξυνή. Στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ανδρών…
Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην…
Το βράδυ 21 Δεκεμβρίου, στις 23:48 ώρα Ελλάδας, ο Ήλιος θα βρεθεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο,…
Στην δημοτική παιδική βιβλιοθήκη σπουδαστές της Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού (ΣΤΕ) Άργους που φτιάχνουν μαζί με…
Προσωρινή διακοπή υδροδότησης στη Νέα Κίο ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΑΡΜ. Ο Χάρης Σελλής πρόεδρος της ΔΕΥΑ…