Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓια τον σύντροφο Πέτρο Οικονομόπουλο

Για τον σύντροφο Πέτρο Οικονομόπουλο

Για τον Πέτρο τον σύντροφο, τον Πέτρο της Αριστεράς, τον Πέτρο της τιμιότητας.
Για έναν σύντροφο που από τα φοιτητικά του χρόνια υπηρέτησε τα κοινωνικά κινήματα, το Δημόσιο, το συνδικαλιστικό κίνημα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους συλλογικούς αγώνες.

Η λέξη “υστεροβουλία” ήταν άγνωστη στον Πέτρο. Πάντα ξεκάθαρος, ειλικρινής, ευθυγνώμων και ακριβοδίκαιος. Αγωνιστής, Οραματιστής, Δημοκράτης. Προσηλωμένος, με κάθε κόστος, στο στόχο της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και της μη αλλοτρίωσης της εργατικής τάξης. Πάλευε πάντα άοκνα και με συνέπεια για την κατάλυση κάθε μορφής δεσμών.

Ο σύντροφος Πέτρος άφησε το στίγμα του στον εργασιακό του χώρο ως έντιμος εφοριακός και ευσυνείδητος υπάλληλος, ενεργός συνδικαλιστής με συμμετοχή ως ηγετικό στέλεχος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων. Μέλος του τοπικού συμβουλίου της πόλης του Ναυπλίου, στέλεχος του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά κύριο λόγο όμως μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών και των λαϊκών αγώνων, τους οποίους πλαισίωνε με την ενεργή του δράση και την θεωρητική του κατάρτιση.

Απευθυνόμενοι με σεβασμό, πρωτίστως στη σύζυγό του Γιώτα και στην πολυαγαπημένη του κόρη Ηλέκτρα, εκφράζουμε τον βαθύ μας πόνο για την απώλειά του και τη συμπαράστασή μας. Ο Πέτρος θα αφήσει σε όλους μας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Χρέος μας είναι να μείνουμε πιστοί στα οράματά του και να τιμήσουμε τους αγώνες του.
Πολυαγαπημένε μας, με οδύνη σε αποχαιρετούμε. Δε θα σε λησμονήσουμε ποτέ.
Αντίο Σύντροφε!

Για την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Η Συντονίστρια
Καββεζού Αγγελική

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει 29-8 Τρίτη, στον Άγιο Κωνσταντινο Ναυπλίου, στις 17.00 μμ.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ