Μία εύκολη και αγαπημένη συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Υλικά
340 γρ. λαζανάκι
1 κ.σ. + 1½ κ.γ. χοντρό αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
2 ½ κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 ½ κ.σ. (4 σκελίδες) σκόρδο, λιωμένο
453 γρ. (16 περίπου) μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1/3 φλ. μαϊντανός, κομμένος
½ λεμόνι, ξύσμα
2 λεμόνια (¼ φλ.), χυμός
1/8 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι, ρίχνουμε το λαζανάκι και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Όσο τα ζυμαρικά μας μαγειρεύονται, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και 2 ½ κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε τις γαρίδες, 1 ½ κ.γ. αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το λεμόνι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακινούμε καλά το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά.
Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.
Η Ελλάδα είναι για πολλούς ένας ονειρεμένος προορισμός διακοπών. Αλλά πόσο ελκυστική είναι για μόνιμη…
Η ομάδα του Άργους πανηγύρισε την δύσκολη νίκη απέναντι στην ομάδα του Ιωνικού με 29-26…
Επικράτησε του Παναργειακού η Ηλιούπολη με 1-0, σε έναν αγώνα γεμάτο ένταση, δυνατές φάσεις για…
Σε διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με το protothema.gr προχώρησε το κυβερνών κόμμα μετά τη…
Αναγγελία θυελλωδών ανέμων από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου σήμερα Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024. 1.-Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα…
Ο Παναργειακός υποδέχεται την Ηλιούπολη στο Δ.Α.Κ Άργους (16/11, 16:30) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής…