Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΔΡΩΜΕΝΑ«Αντάμωμα Κρητών»: H Μεγάλη Συνάντηση της Κρήτης στην Αργολίδα (πρόγραμμα)

«Αντάμωμα Κρητών»: H Μεγάλη Συνάντηση της Κρήτης στην Αργολίδα (πρόγραμμα)

Στα πλαίσια του 1ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα «Αντάμωμα Κρητών» στην Αργολίδα.
Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας «Ο Μίνωας», σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού, διοργανώνουν, στο Τολό και το Ναύπλιο, ένα μοναδικό ταξίδι από το παρελθόν στο σήμερα, γεμάτο κρητική παράδοση.

Πρώτος Σταθμός: Τολό 

Το Κρητικό χωριό του Αργολικού κόλπου! Περισσότεροι από 15 Πολιτιστικοί Κρητικοί Σύλλογοι της Πελοποννήσου και του Λεκανοπεδίου Αττικής θα βρεθούν στο πανέμορφο Τολό για να τιμήσουν τους πρόγονους αλλά και για να σμίξουν με τους απόγονους σ’ ένα αντάμωμα δηλωτικό της μεταλαμπάδευσης των αρχών και των αξιών της παράδοσης από γενιά σε γενιά, με τον μοναδικό τρόπο που οι Κρήτες ξέρουν να το πράττουν!
Στο Λιμάνι, η Χορευτική Ομάδα Τολού, θα υποδεχτεί τους Κρητικούς με λεβέντικους παραδοσιακούς χορούς της Μεγαλονήσου και για όλους θα υπάρχει κρητική τσικουδιά και κεράσματα, προσφορά των ξενοδόχων του Τολού.
Ώρα έναρξης: 18:30 – Μετά την στροφή, «Σέκερη και Μίνωος»

Δεύτερος Σταθμός: Το ιστορικό Ναύπλιο!
Από το Λιμάνι του Τολού, μεταφερόμαστε στο Ναύπλιο με το κρουαζιερόπλοιο Μανταλένα, ευγενική χορηγία της Οικογένειας Τριανταφύλλου, όπου στο Λιμάνι, το πλοίο θα υποδεχθούν με ξεχωριστό τρόπο οι ψαρόβαρκες του Συλλόγου Αλιέων Ναυπλίου.

Στη «θέση – Π», με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί και σκοποί της ακριβής κρητικής παράδοσης, ενώ στη συνέχεια, οι Κρητικοί Σύλλογοι θα περάσουν μέσα από τα γραφικά σοκάκια τ’ Αναπλιού, όπου θα φτάσουν στην Πλατεία Συντάγματος με τους λυράρηδες και τους λαουτιέρηδες να δίνουν τον τόνο! Η εκδήλωση θα κλείσει ξυπνώντας μνήμες από την ιστορική πλατεία…

Ώρα έναρξης: 20:00 – Λιμάνι Ναυπλίου, «Θέση Π»

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ