Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΆμεση Επαναλειτουργία του ΚΕΚ Αργολίδας – πρώην ΝΕΛΕ

Άμεση Επαναλειτουργία του ΚΕΚ Αργολίδας – πρώην ΝΕΛΕ

Η άμεση επαναλειτουργία του ΚΕΚ Αργολίδας – πρώην ΝΕΛΕ αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ.Τάσσου Χειβιδόπουλου παρόντος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη και των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.Ντίνας Νικολάκου και κ.Ελένης Παναγιωτοπούλου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι αρμόδιοι Εντατελμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για ζητήματα απασχόλησης και δια βίου μάθησης κ.κ. Φάνης Στεφανόπουλος , Ιωάννης Κατσίρης και Απόστολος Γκούνης, ο Διευθυντής Δια βίου μάθησης, απασχόλησης , εμπορίου και τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.Κώστας Ψυχάρης , οι Διευθυντές και στελέχοι των ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας και της Π.Ε. Κορινθίας κ.Παναγιώτης Τζαβάρας και κ.Ελένη Πυργάκη.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει τον ηγετικό ρόλο που απορρέει από την ευθύνη που έχει αναλάβει απέναντι στους Πελοποννήσιους πολίτες στους τομείς της δια βίου μάθησης, της συνεχιζόμενης κατάρτισης και της απασχόλησης, στηριζόμενη στα έμπειρα στελέχη της, στις καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν τα λειτουργούντα ΚΕΚ των Π.Ε. Μεσσηνίας και Κορινθίας και στην αμέριστη συμπαράσταση της Περιφερειακής Αρχής”.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέτει σε πρώτη προτεραιότητα, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, ζητήματα που αφορούν την κατάρτιση των πολιτών για την δημιουργία νέων ευκαιριών ένταξης στο τομέα της εργασίας.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια διαθέτει τους απαραίτητους πόρους που απαιτούνται για την επαναλειτουργία και την ανάπτυξη του ΚΕΚ της Π.Ε. Αργολίδας ενώ επισήμανε ότι η ενδυνάμωση αυτού του είδους των δομών είναι κάτι που θα αποφέρει ανταποδοτικά αποτελέσματα την τοπική οικονομία και γι αυτό πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κ.Ελένης Παναγιωτοπούλου η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη για κατάρτιση και εξειδίκευση των πολιτών της Αργολίδας σε επαγγέλματα που θα καλύψουν ανάγκες ζήτησης θέσεων εργασίας προσαρμοσμένων στις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος τόνισε ότι η ΠΕ Αργολίδας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την λειτουργία στην Αργολίδα ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης το οποίο θ’ ανοίξει νέους επαγγελματικούς δρόμους στους εκπαιδευόμενους.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ