ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οριστικό… ο Εθνικός Τολού στην Α2 την ερχόμενη σεζόν

Είναι οριστικό πλέον ότι η ομάδα του Εθνικού Τολού δεν θα αγωνιστεί την ερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν στην Α1 κατηγορία Αργολίδας.

Ο Εθνικός που παρέμεινε πέρσι στην Α1, δεν επιθυμεί να συνεχίσει στην κατηγορία αυτή και οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί.

Αυτό φυσικά και σε αντίθεση με άλλους συλλόγους είναι προφανές, αφού ο σύλλογος δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ σε παίκτες από το περισινό πρωτάθλημα, δεν “έριξε” ποδοσφαιριστές ούτε ένα ευρώ και επίσης ήταν η ομάδα που διέθεσε το μεγαλύτερο μπάτζετ την περασμένη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου παίρνοντας έξι παίκτες, που την βοήθησαν στο να επιτύχει και τον στόχο της παραμονής στην Α1 κατηγορία.

Σήμερα η διοίκηση του Εθνικού, πιο ώριμη από κάθε άλλη στιγμή του παρελθόντος, συνυπολόγισε τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα πρέπει να κινηθεί.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι τα τελευταία χρόνια η σύνθεση της ομάδας περιελάμβανε πολύ μικρό αριθμό παικτών προερχόμενων από το χωριό. Τα παιδιά του Τολού δεν επιχειρούσαν να ασχοληθούν με το άθλημα.

Από αυτό το συμπέρασμα, τίθεται τώρα ο πρώτος στόχος για το μέλλον. Να ξεκινήσουν υποδομές.

Να ριχτεί το βάρος στην δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου με παιδιά του Τολού.

Ένα δεύτερο πολύ σοβαρό θέμα είναι οι φίλαθλοι. Τι να το κάνουμε να λέμε ο Εθνικός παίζει στην έδρα του, όταν αυτός αγωνίζεται στο Δρέπανο με παρουσία πέντε ή δέκα φιλάθλων. Ο στόχος λοιπόν τίθεται για επαναφορά των φιλάθλων στο γήπεδο. Φυσικά η μετακίνηση στο Δρέπανο είναι αρνητικός παράγοντας για όλα.

Ο Εθνικός Τολού θέλει το δικό του γήπεδο. Θέλει την ολοκλήρωση του γηπέδου του, έτσι ώστε οι φίλαθλοι του να μην “ξενητεύονται” και η ομάδα να αισθάνεται ότι έχει έδρα.

Με αυτούς τους στόχους η διοίκηση αποφάσισε την ερχόμενη χρονιά να αγωνιστεί στην Α2 Αργολίδας.

Από την περσινή χρονιά σήμερα υπάρχουν μερικά δελτία και επίσης έχουν ήδη κλειστεί ακόμη 4-5 παίκτες επιπέδου Α1. Το ρόστερ είναι σχεδόν συμπληρωμένο. Προπονητής θα παραμείνει ο επιτυχημένος την τελευταία σεζόν, σαν παίκτης και προπονητής, Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος ήδη ασχολείται και με το θέμα της οργάνωσης της Ακαδημίας.

Όλα δείχνουν ότι ο Εθνικός Τολού σκέφτηκε αρκετά ώριμα. Ζητά χρόνο για να βρει τις ρίζες του. Αυτές που θα προέρχονται από τις δυνάμεις του ίδιου του Τολού. Θα τα καταφέρει; Νομίζουμε ναι… γιατί το Τολό είναι μια οικονομικά υπολογήσιμη δύναμη και το ποδόσφαιρο έχει βαθειές ρίζες.

Δικαιούται να κάνει αυτή την ζήμωση και για το καλό του Αργολικού ποδοσφαίρου ας δείξει το δρόμο και σε άλλους συλλόγους, που σε εποχή κρίσης θέλουν να το παίζουν “πολυεθνικές”.

Για τον παραπάνω λόγω καλό θα είναι αυτή τη χρονιά ας μην γίνεται ο Εθνικός Τολού στόχος από παράγοντες, δημοσιογράφους και απλούς φιλάθλους. Η κατάσταση και οι στόχοι είναι ξακάθαροι. Όσες λοιπόν πληροφορίες διοχετεύονται περί άλλων θεμάτων, μάλλον αλλού στοχεύουν και δεν πρέπει να ακουμπούν κανέναν.

Argonafplia.gr (MK)

Πρόσφατα

Αργολίδα: Τα σημεία απαγόρευσης κυκλοφορίας στα προβλεπόμενα μέτρα της Πυροπροστασίας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γ. Μαντζούνη απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, διέλευση,…

11 ώρες πριν

«Ικέτιδες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 23-24 Αυγούστου

«Ικέτιδες» του Αισχύλου Σκηνοθεσία : ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ Φεστιβάλ…

12 ώρες πριν

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα. Ποιες ημέρες είναι αργίες και ποια είναι…

12 ώρες πριν

Αναγγελία θυελλωδών βοριάδων έως 8 Μποφόρ από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

Ανακοινώνεται από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου ότι σύμφωνα με αναγγελία  Θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ, στο…

12 ώρες πριν

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Ψηφιακή Πλατφόρμα myDATA -pos» στο Επιμελητήριο Αργολίδας

Με μεγάλη επιτυχία αλλά και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου η ενημερωτική ημερίδα «Ψηφιακή…

13 ώρες πριν

Επιστολή προς τους καταστηματάρχες και εργαζόμενους καταστημάτων της πόλεως του Άργους

Αξιότιμοι κύριοι καταστηματάρχες και εργαζόμενοι καταστημάτων της πόλεως του Άργους, Ονομάζομαι Νικόλαος Σιαχάμης και τα…

14 ώρες πριν