Κρητικό Αντάμωμα στο Ναύπλιο- Γλέντι με καντάδες και χορούς

- Advertisement -

Μόνο από την Αττική θα φύγουν για το Ναύπλιο, με οκτώ πούλμαν, χορευτικά συγκροτήματα από περίπου 15 κρητικά πολιτιστικά σωματεία. Χορευτικά θα μεταβούν στην ιστορική και πανέμορφη πόλη κι από κρητικά σωματεία της Πελοποννήσου, από την Μεσσηνία, την Ηλεία, την Πάτρα, την Κόρινθο, ενώ θα συμμετάσχει και ο τοπικός Σύλλογος Κρητών Νομού Αργολίδας «Ο Μίνωας». Τέσσερα-πέντε θάναι και τα κρητικά μουσικά συγκροτήματα.

- Advertisement -

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου (19.00-24.00). Διοργανωτής και συντονιστής της μεγάλης αυτής συνάντησης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, σε συνεργασία με τον νεοσύστατο Σύλλογο Κρητών της Αργολίδας.

Η αρχή θα γίνει από το κρητικοχώρι και παραλιακό θέρετρο, το Τολό, που έχει σαν βάση κρητικής καταγωγής κατοίκους, εδώ και δύο αιώνες, Με ζωντανή κρητική μουσική και κρητικούς χορούς, ντόπιοι και επισκέπτες θα διασκεδάσουν για αρκετή ώρα.

Στη συνέχεια μικρό κρουαζιερόπλοιο θα μεταφέρει τους φιλοξενούμενους από το Τολό στο Ναύπλιο, όπου, επίσης, στην παραλία η κρητική μουσική και οι κρητικοί χοροί θάχουν τον πρώτο λόγο.

Μετά την παραλία οι χορευτές-χορεύτριες και οι Κρήτες μουσικοί, χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, θα κατευθυνθούν μέσα από τρεις ιστορικούς δρόμους του Ναυπλίου και μέσα από κανταδόρικη κρητική ατμόσφαιρα στην, επίσης ιστορική Πλατεία Συντάγματος, όπου θα στηθεί μεγάλο κρητικό γλέντι μέχρι τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα θα προσφέρεται στον κόσμο παραδοσιακό κρητικό κέρασμα.

 

 

 

 

- Advertisement -

________________