ΒΙΝΤΕΟ: Άμεση ανταπόκριση του Δήμου Άργους-Μυκηνών στην αποκομιδή των σκουπιδιών

Σοβαρό θέμα πήγε να δημιουργηθεί χθες με την αποκομιδή των σκουπιδιών στην περιοχή της Καρυάς Άργους.

- Advertisement -

Συσσωρευμένα σκουπίδια κύρια στους κάδους στην είσοδο του χωριού δημιουργούσαν μια άσχημη εικόνα τόσο για το χωριό όσο και εξ αιτίας των οσμών. Πέραν τούτων, λόγω της αλλαγής του καιρού και του αέρα που φυσούσε, τα σκουπίδια που ήσαν εκτός των κάδων είχαν αρχίσει να απλώνονται στην γύρω περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Καρυά είναι ένα χωριό που έχει τώρα το καλοκαίρι ιδιαίτερα αρκετούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Επιπλέον, πριν μερικές ημέρες είχε την γιορτή της Παναγίας με πλήθος κόσμου, αλλά και το πανηγύρι του χωριού που φτάνει σε πέντε ημέρες.

Χθες το απόγευμα από φίλους του argonafplia.gr ειδοποιηθήκαμε και λάβαμε φωτογραφίες που έδειχναν το χάλι στη περιοχή. Στη συνέχεια και αφού επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Άργους- Μυκηνών κ. Χρήστο Πετσέλη πήγαμε στην Καρυά και φωτογραφήσαμε και εμείς τους ανοικτούς κάδους. Ο αντιδήμαρχος μας είπε ότι χθες πληροφορήθηκε το γεγονός και ότι σήμερα μέχρι το μεσημέρι η περιοχή θα έλαμπε.

Στην Καρυά βρεθήκαμε και σήμερα και όντως επαληθεύτηκε ότι όχημα του δήμου μάζεψε όλα τα απορρίμματα από τους κάδους, αλλά και όσα είχαν διασκορπιστεί στην γύρω περιοχή.

Ξαναμιλώντας με τον κ. Πετσέλη μας διαβεβαίωσε, ότι το συμβάν είχε να κάνει, αφ’ ενός με το ότι δεν είχε ειδοποιηθεί ο δήμος για το χάλι στην περιοχή, αλλά και ότι υπάρχει έλλειμμα έξι ανδρών στην καθαριότητα. Μας είπε όμως, ότι ήδη αυτή την βδομάδα θα προσληφθούν ακόμη τρεις υπάλληλοι και ότι δεν θα ξανασυμβεί παρόμοιο φαινόμενο.

Προβλήματα σε εποχή κρίσης δημιουργούνται πολλά. Αρρυθμίες του συστήματος το ίδιο και σε κάθε δήμο της Ελλάδας. Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να καταδειχθεί είναι το γεγονός ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε και έκανε αυτό που έπρεπε. Την ώρα που είπε, το όχημα συνέλεξε τα απορρίμματα. Αυτό όλοι ξέρουμε ότι στην σημερινή Ελλάδα δεν είναι ούτε σύνηθες, ούτε εύκολο. Συνήθως πάμε από αναβολή σε αναβολή…
Μπράβο αντιδήμαρχε… έτσι για να νοιώθουμε ότι παρά τις δυσκολίες, ο δήμος είναι δίπλα στον δημότη…

- Advertisement -