Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠαρακολουθήστε Live την έκλειψη ηλίου

Παρακολουθήστε Live την έκλειψη ηλίου

«Οι εκλείψεις είναι ένα συνηθισμένο γεγονός, ωστόσο η συγκεκριμένη πρόκειται να διασχίσει τις ΗΠΑ από την μία ακτή στην άλλη και αυτό το γεγονός δε συμβαίνει συχνά» μας εξήγησε ο κ. Δαπέργολας. «Εκλείψεις γίνονται κάθε χρόνο, αλλά δεν γίνονται ορατά από το ίδιο σημείο. Στη χώρα μας τελευταία φορά που έγινε ορατή μία έκλειψη ηλίου ήταν το 2006, ενώ η επόμενη θα είναι το 2088».

Η ευθυγράμμιση Ήλιου, Σελήνης και Γης θα πραγματοποιηθεί σήμερα και θα είναι σε πλήρη εξέλιξη στις 21.25 ώρα Ελλάδας. Η πλήρης κάλυψη θα διαρκέσει δύο λεπτά και σαράντα δευτερόλεπτα.

Δύο ειδικά διαμορφωμένα αμερικανικά αεροσκάφη θα παρατηρήσουν την έκλειψη για επτά λεπτά. Θα είναι εφοδιασμένα με μηχανές που θα τραβούν φωτογραφίες 30 καρέ το δευτερόλεπτο του ηλιακού στέμματος, το οποίο αποκαλύπτεται χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια αυτού του φαινομένου. Είναι μια καταπληκτική λοιπόν ευκαιρία για τους επιστήμονες να μελετήσουν την φύση του.

Και μπορεί στη χώρα μας να μην είναι ορατή, μπορούμε όμως να την παρακολουθήσουμε με Live streaming μέσω της ιστοσελίδας της NASA.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ