Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΒρετανία: Οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του θανάτου της Νταϊάνας «βυθίζουν»...

Βρετανία: Οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του θανάτου της Νταϊάνας «βυθίζουν» την δημοτικότητα του Καρόλου

Να πέφτει κατακόρυφα η δημοτικότητά του ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για την 20η επέτειο του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνας, βλέπει ο πρίγκιπας Κάρολος, καθώς σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα, μόνο το ένα τρίτο των Βρετανών επιθυμεί να τον δει επικεφαλής της μοναρχίας.
Η δεύτερη συζύγός του Καμίλα, η οποία υπήρξε ερωμένη του την εποχή που ήταν παντρεμένος με την Νταϊάνα, δεν τα πάει καλύτερα. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ινστιτούτου You Gov, μόνο το 14% αυτών που ερωτήθηκαν επιθυμεί να την δει βασίλισσα όταν ο Κάρολος διαδεχθεί την μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ.
Το 2013, το 60% των Βρετανών ήταν θετικά διακείμενο στο ενδεχόμενο να γίνει βασιλιάς ο Κάρολος, έναντι του 30% που είναι σήμερα. Περίπου το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (27%) βρίσκει καταστροφικό το ενδεχόμενο αυτό, σε σύγκριση με το 15% που ήταν πριν από τέσσερα χρόνια.
Εξάλλου, το 39% εκτιμά οτι η Καμίλα πρέπει να κρατήσει μόνο τον τίτλο της πριγκίπισσας αφού ανέβει ο Κάρολος στον θρόνο, ενώ το 30% κρίνει οτι δεν πρέπει να κατέχει κανέναν τίτλο.
Τις τελευταίες βδομάδες, με αφορμή την επέτειο του θανάτου της Νταϊάνας σε τροχαίο δυστύχημα κάτω από μία γέφυρα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997, προβλήθηκαν πολλά ντοκιμαντέρ στην βρετανική τηλεόραση, ενώ γράφτηκε πληθώρα άρθρων στις εφημερίδες.
Σύμφωνα με την Πένι Τζούνιορ, την συγγραφέα μίας πρόσφατης βιογραφίας της Καμίλας, οι Βρετανοί δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ποτέ τον Κάρολο για τον γάμο του με αυτήν, παρά την δραστηριότητα του για την προστασία του περιβάλλοντος και τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από την προβολή στις αρχές Αυγούστου ενός περιεκτικότατου ντοκιμαντέρ στο Channel 4, στο οποίο η Νταϊάνα εξηγούσε λεπτομερώς τις δυσκολίες του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.614 άτομα.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ