Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΓιορτή Σύκου στον Πολύλοφο στις 17 Αυγούστου

Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο στις 17 Αυγούστου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυλόφου «Ο Άγιος Δημήτριος», διοργανώνει εδώ και τέσσερα χρόνια μια εκδήλωση αφιερωμένη στην καλλιέργεια και τα προϊόντα της συκιάς που αποτελεί μία από τις κύριες πηγές εισοδήματος της περιοχής.
Την εκδήλωση αυτή έχουν αγκαλιάσει ήδη αρκετοί φορείς της περιοχής, όπως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, ο Δήμος Ανδρούσας, ο Δήμος Αριστομένους, ο Δήμος Μεσσήνης, η ΤΕΔΚ, το Εμπορικό Επιμελητήριο και η Συκική, καθώς και το σύνολο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, η συμμετοχή των οποίων αυξάνεται κάθε χρόνο. Η Γιορτή Σύκου, η οποία έχει σκοπό να προβάλει την αξία και τις πολλαπλές χρήσεις του σύκου καθώς και να ενισχύσει τους συκοπαραγωγούς μέσα από επιστημονικές ομιλίες και προβολή ντοκιμαντέρ, προωθεί αναμφισβήτητα μεσω εκθέσεων και προσφοράς γλυκισμάτων με βάση το σύκο στο κοινό, την εμπορία του σύκου σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, η διοργάνωση διημερίδας προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των τοπικών φορέων, ­όπως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, ο Δήμος Ανδρούσας, ο Δήμος Αριστομένους, ο Δήμος Μεσσήνης, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας κλπ., ενώ η διαφήμιση της γιορτής μέσα από τον τοπικό τύπο έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση πλήθους κόσμου, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2004 οι παρευρισκόμενοι έφτασαν τους 3.000. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τοπικός τύπος έχει πολλές φορές αναφερθεί στη γιορτή αυτή αφιερώνοντας πολυσέλιδα άρθρα.
Απευθύνουμε έτσι ανοιχτή πρόσκληση σε όλους, κάθε Αύγουστο, να συναντιόμαστε στον Πολύλοφο, στη χαρούμενη αυτή γιορτή με γεύση και άρωμα σύκου, να διασκεδάζουμε, να δοκιμάζουμε καινούργιες και παλιές νοστιμιές, να τιμούμε το παρελθόν, να στηρίζουμε το παρόν και να εξασφαλίζουμε το μέλλον του μοναδικού αυτού προϊόντος μας.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ