Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς για την εμφάνιση του Ιού του Δυτικού Νείλου στο Ναύπλιο

- Advertisement -

Με παρέμβαση του ο πρώην δήμαρχος Ναυπλιέων Παναγιώτης Αναγνωσταράς αναφέρεται στην κατάσταση στην περιοχή Ναυπλίου, όπως έχει δημιουργηθεί μετά την εμφάνιση του Ιού του Δυτικού Νείλουμε κρούσματα στην περιοχή.

- Advertisement -

Αναφέρει σχετικά ο κ. Αναγνωσταράς:

Εν μέσω καλοκαιριού και ενώ το Ναύπλιο και οι επαγγελματίες του ανέμεναν κάποια επιπλέον έσοδα από την αύξηση της προσέλευσης τουριστών ήλθε ένα αναπάντεχο κτύπημα!

Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ. Έξαρση των κρουσμάτων και θανατηφόρων , στην περιοχή μας με αποτέλεσμα, ο ευρύτερος δήμος Ναυπλιέων, να βρεθεί στα πρωτοσέλιδα, ως τόπος επικίνδυνος για όσους θα ήθελαν να τον επισκεφτούν. Και το λέω αυτό, γιατί λογικό είναι να το σκεφτεί πολύ κάποιος να πάρει την οικογένεια του και να έλθει στο Ναύπλιο διαβάζοντας παντού ότι ο τόπος μας αποτελεί τόπο έξαρσης του ιού αυτού πανελλαδικά.

Δεν ξέρω αν έγιναν έγκαιρα (από Μάρτιο) οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Αυτό που ξέρω είναι ότι το Ναύπλιο αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό για το ΚΕΕΛΠΝΟ για την έξαρση και μετάδοση του ιού αυτού. Εκτός όμως από αυτό έχουμε και το πρόβλημα στην τουριστική μας “βιομηχανία”.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ Ή ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, ή το λιγότερο κάποιοι υποφέρουν, εν μέσω καλοκαιριού, από τα συμπτώματα της λοίμωξης που δημιουργεί αυτός ο ιος! Όλα αυτά γιατί κάποιοι δεν έκαναν το καθήκον τους, έτσι ώστε να προστατεύσουν την υγεία δημοτών και επισκεπτών του Ναυπλίου!
Πρέπει τώρα ο δήμος μας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την δημόσια υγεία να προχωρήσει στις ενέργειες καταπολέμησης αυτού του ιού εφαρμόζοντας μέτρα που θα του υποδείξουν οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς.

Να ανακοινώσει αν έγιναν, πότε έγιναν, και σε ποιον είχαν ανατεθεί , αν είχαν, οι προληπτικοί ψεκασμοί την Άνοιξη! ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΜΕΛΗΣΑΝ Η ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Τέλος θα πρέπει, ότι μέτρα πάρει τώρα για την , έστωεκ’των υστέρων , καταπολέμηση των κουνουπιών να τα κάνει γνωστά στο ευρύτερο κοινό ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφαλείας δημοτών και εν δυνάμει επισκεπτών περιορίζοντας έστω και τώρα την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από την δυσφήμιση που υπέστη το Ναύπλιο.

ΑΝΑΜΕΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΤΟΥΝ Κ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ( ο συνήθως λαλίστατος δήμος μας, δεν είδα μέχρι σήμερα να ανακοινώνει κάτι για το σοβαρό αυτό θέμα!!)

 

 

- Advertisement -