Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με την πυρκαγιά στα Κύθηρα

- Advertisement -

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν και συνεχίζουν να δίνουν σήμερα το πρωί οι πυροσβέστες στα Κύθηρα, για να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου στα Κύθηρα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και εναέρια μέσα.

- Advertisement -

Οι δυνατοί άνεμοι έπεσαν πλέον, αλλά η πυρκαγιά έχει διάσπαρτες εστίες. Σημειώνεται ότι χθες ο επικεφαλής του Σώματος στα Κύθηρα ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του οικισμού Κυπριωτιάνικα, λόγω της πυρκαγιάς, ενώ στη συνέχεια με απόφαση του δημάρχου εκκενώθηκε ο συγκεκριμένος οικισμός.

Έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο νησί των Κυθήρων. Για να γίνει εφικτό αυτό απόψε άνθρωποι εργαζόμενοι της ΔΕΔΔΗΕ δούλεψαν πολύ σκληρά υπο συνθήκες τρομερά δύσκολες.

H τελευταία ενημέρωση της Π.Υ. είναι:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική δασική έκταση στις 04-08-2017 και περί Ω/10:45 στην περιοχή Πιτσινάδες Κυθήρων είναι σε εξέλιξη και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 64 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 22 οχήματα, 3 Α/Φ CANADAIR και 1 Ε/Π. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ, οι οποίοι μετέβησαν στο νησί με τη συνδρομή σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή. Στις 09:30 σήμερα θα φύγει πλοίο από Νεάπολη Λακωνίας για Κύθηρα, με 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΑΚ.

(φωτογραφία Γιώργος Τραβασάρος)

 

- Advertisement -