Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΔιασχίζοντας το Ναύπλιο καθ' οδόν για συμβάν μέσα από τα μάτια ενός...

Διασχίζοντας το Ναύπλιο καθ’ οδόν για συμβάν μέσα από τα μάτια ενός πυροσβέστη (βίντεο)

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου ανήρτησε ένα βίντεο με τη διαδρομή που κάνει το πυροσβεστικό όχημα μέσα από την πόλη του Ναυπλίου καθ’ οδόν για συμβάν.

Με την ευκαιρία αυτού του βίντεο να υπενθυμίσουμε πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε και στην άκρη και να διευκολύνουμε την κίνηση του…

Σημαντικές πληροφορίες για όταν βλέπετε πυροσβεστικό όχημα:

Διασχίζοντας την πόλη του Ναυπλίου καθ' οδόν σε συμβάν…..🚨🚨🚒🚒

Gepostet von Ένωση Πυροσβεστών Αργολίδας am Freitag, 4. August 2017

Τι πρέπει NA ΚΑΝΕΤΕ όταν σας προσεγγίσει Όχημα Εκτάκτου Ανάγκης

Αν έχει μόνο τους φάρους ανοιχτούς χωρίς σειρήνα οδηγήστε κανονικά, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι, το όχημα αυτό απλά επιστρέφει ή μεταβαίνει σε κάποιο συμβάν χαμηλής προτεραιότητας.

Αν βλέπετε φάρους και ακούτε σειρήνες και σας προσεγγίζει Όχημα Εκτάκτου Ανάγκης

Παραμείνετε ψύχραιμοι και οδηγήστε το όχημα σας χωρίς απότομες κινήσεις.
Προσπαθήστε να κάνετε δεξιά και να διευκολύνετε την κίνηση του.
Αν είστε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, και δεν υπάρχει χώρος να σταματήσετε ή να κάνετε δεξιά χαμηλώστε την ταχύτητα σας όσο το δυνατόν γίνεται.
Όταν είστε στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας , προσπαθήστε να μετακινηθείτε σιγά σιγά στην αμέσως δεξιά επόμενη λωρίδα κυκλοφορίας
Αν δεν είναι δυνατόν να μετακινηθείτε δεξιά λόγω εμποδίου και μπροστά σας υπάρχει κίνηση, απλά σταματήστε, αυτό θα δώσει την δυνατότητα στον οδηγό του οχήματος έκτακτου ανάγκης να δει από μακριά τα οχήματα και την θέση τους και να κανονίσει την πορεία του αναλόγως.
Αν σας πλησιάσει από πίσω όχημα εκτάκτου ανάγκης και είστε σε διασταύρωση με σήμα ΣΤΟΠ περάστε ΜΟΝΟ αν έχετε ελέγξει και δεν εγκυμονεί κίνδυνο, αλλιώς κάντε δεξιά και σταματήστε αν είναι ασφαλές για εσάς και τους υπόλοιπους οδηγούς.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ